Oglasio se sin jednog brodolomca

Trojica spašenih s Bourbon Rhodea sutra dolaze doma i vjeruju da su kapetan i ostatak posade živi

P. N.

Foto Marine Traffic

Foto Marine Traffic

Andrej Morozov isspričao je i kako su pomorci dugo bili u moru dok nisu uspjeli ući u splav...



Andrej Morozov iz ruskog Kaljiningrada, sin Igora Morozova, jednog od troje spašenih članova posade potonulog Bourbon Rhodea, potvrdio je kako se nakon punih 14 dana od kada su pronađeni na splavi, njih trojica sutra konačno vraćaju svojim kućama, javlja Slobodna Dalmacija.


Iako je već 28. rujna, dva dana nakon havarije, Andrej primio sretnu vijest da mu je otac spašen, ovaj mladić se zajedno s tisućama ljudi nada da će i preostalih sedam pomoraca s tegljača biti pronađeni.


Večeras je na Facebooku napisao kako je u kontaktu s ocem i da su, prema onome što je on čuo, a tako su svjedočili spašeni pomorci, sve četiri splavi bile aktivirane, piše Slobodna Dalmacija.




Međutim, nakon što je njegov otac Igor Morozov (na Bourbon Rhodu je Morozov bio flying fitter) zajedno s Ukrajincima Dmytrom Marchenkom i Yevhenii Nikolovom, uskočio u splav, oni, prenosi Andrej informacije, nisu vidjeli jesu li i ostali spašeni.


– Njih trojica su prvi uskočili u splav, kazao je Andrej i dodao da nisu vidjeli što je bilo s ostalima. Andrej je prepričao i kako je to bilo jako dramatično. Na pitanje je li mu otac direktno s broda uskočio u splav ili je najprije upao u more odgovara:


– Jako dugo vremena oni nisu mogli ući u splav nego su bili u moru i samo su držali splav rukama, posvjedočio je i zahvalio svima koji u sada već velikoj Facebook grupi Bourbon Rhode Rescue željno očekuju dobre vijesti s Atlantika.


– Nadamo se da su kapetan i ostatak posade živi. Moraju biti živi. Moraju otkriti istinu o tragediji. Svi spašeni članovi posade nadaju se da su njihovi prijatelji živi – poručio je Andrej Morozov.


Podsjetimo, kobnoga dana, 26. rujna, kapetan Dino Miškić je u 9.57 ujutro poslao poruku da nitko od posade nije ozlijeđen, ali da im motori više ne rade i da je sve pogašeno, te da se sva posada skupila i spremna je za napuštanje broda, ali ne mogu baciti splavove zbog velikih valova od 10 i više metara.


Međutim, sad je još jednom potvrđeno da su pomorci, usprkos svemu, uspjeli spustiti sve liferaftove i daje nadu da su se i oni, poput Andrejeva oca i još dvojice, uspjeli dočepati splavi. 


Donacije za sredstva za potragu za nestalih sedam članova posade možete uplatiti na ovom linku


Za nestalim pomorcima traga se s pet satelita, popodne stižu nove snimke. Do sada skupljeno preko 75.000 eura za privatnu potragu, a najviše novca prikupili učenici i djelatnici jedne šibenske škole,