Oglasio se i Beljak

Tragikomična nota antimigrantske histerije: Strane radnike Mate Rimca prijavila kao ilegalne migrante

P. N.

foto: REUTERS

foto: REUTERS

Na ovu tragikomičnu situaciju reagirao je i samoborski gradonačelnik, predsjednik HSS-a Krešimir Beljak



Antimigrantska histerija koju šire populistički političari, odnosno političari i “facebook aktivisti” ekstremne desnice dobila je i svoje tragikomične konotacije. Jedna žena u Samoboru, naime, prijavila je policiji da je u trgovačkom centru vidjela ilegalne migrante, ali ispostavilo se da su u pitanju strani radnici zaposleni kod hrvatskog inovatora i proizvođača automobila Mate Rimca.


Na ovu tragikomičnu situaciju reagirao je i samoborski gradonačelnik, predsjednik HSS-a Krešimir Beljak, koji je na svom facebook profilu objavio:


“Tragom brojnih upita i vijesti koje se šire društvenim mrežama o ilegalnim migrantima koji ‘tumaraju’ Samoborom i samoborskim krajem , obavještavamo vas da se radi o krivim informacijama i lažima. Prava istina je da je jedna gospođa vidjela ‘migrante’ u jednom trgovačkom centru u Samoboru, te ih odmah prijavila policiji. Policija je utvrdila da se radi o stranim zaposlenicima jedne samoborske tvrtke s urednim radnim i boravišnim dozvolama. Sve ostale ‘vijesti’ i ‘dojave’ jednostavno nisu istinite i molimo vas sve da ne nasjedate na laži i neodgovorno i bezrazložno širenje straha i panike.”