Ima neka javna veza

Tomislav Tomašević upozorava: Bandić otvoreno reketari HDZ pa zajedno donose ovakve odluke

Hina

snimio Darko Jelinek

snimio Darko Jelinek

"Znači Bandić ima 27 pročelnika u odnosu na ukupno 51 zastupnika Gradske skupštine. To je kao da premijer Plenković ima 80 ministara u odnosu na 151 saborskog zastupnika. Pa gdje to ima?", pita Tomašević.



ZAGREB – Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević (Zagreb je NAŠ!) ustvrdio je u četvrtak da je HDZ ‘zbog svoje računice’ Bandiću izglasao osnivanje još dva gradska ureda kako bi se broj pročelnika (gradskih ministara) povećao na 27.


Formiran je Gradski ured za zastupanje, a Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada razdvojen je na Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i Gradski ured za upravljanje imovinom Grada. Ta odluka trebala bi stupiti na snagu 1. siječnja iduće godine.


Tomašević kaže da sada gradonačelnik Milan Bandić ima čak 27 pročelnika, što je više od svih zastupnika vladajuće većine u Gradskoj skupštini (HDZ i BM 365 imaju 26 zastupnika).




“Znači Bandić ima 27 pročelnika u odnosu na ukupno 51 zastupnika Gradske skupštine. To je kao da premijer Plenković ima 80 ministara u odnosu na 151 saborskog zastupnika. Pa gdje to ima?”, pita Tomašević.


Apsolutno neprihvatljivo što se od Bandića čuju “otvorene prijetnje” vladajućoj koaliciji


Tomašević se u izjavi novinarima u stanci sjednice Gradske skupštine osvrnuo i na to što je gradonačelnik Bandić na aktualnom satu skupštinske sjednice otvorio temu Memoranduma koji je potpisao s investotorom iz Dubaija za “Zagrebački Manhattan”.


“Smatram da je apsolutno kukavički ovo što je danas napravio gradonačelnik vezano za Memorandum jer kada smo imali raspravu o Memorandumu na prošloj sjednici, nije ga bilo na toj točki. Kada je mogao reći svoje argumente – je li Memorandum obvezujući, tko ga je sastavio, zašto ga je sastavio – tada ga nije bilo nego je došao na tu raspravu da bi zabranio svojim pročelnicima da uopće sudjeluju u raspravi i time je ta rasprava završila. A sada otvara tu temu na aktualnom satu što je zapravo jedina točka gdje mu mi zastupnici ne možemo replicirati i on onda može izgovarati svoje teze bez ikakvih kontra-argumenata”, rekao je Tomašević.


Smatra i da se od gradonačelnika Bandića čuju “otvorene prijetnje” vladajućoj koaliciji da budu pametni i mudri ako hoće da ostanu ministri.


“To je otvoreni reket koji se čini. To više nije ni skriveno nad Vladom da GUP mora proći, bio on zakonit ili ne. Ja mislim da je to stvarno jedno novo dno u hrvatskoj politici”, dodao je.


Između ostalog, osvrnuo se i na problem što škole skupljaju participacije jer nemaju dovoljno novca za normalan rad.


Rekao je kako je za to odgovornost i Grada koji dopušta takve participacije, a s druge strane ulaže 11 milijuna kuna u promašene projekte, poput “Ljeta na Savi”, a u isto vrijeme nedostaju novci u obrazovanju, te u vrtićima jer nema dovoljno gradskih vrtića.