Nezavisni zastupnik

Tomislav Saucha se vratio u Sabor: “Moram od nečega živjeti”

Hina

Tomislav Saucha, Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Tomislav Saucha, Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Od čega da živim? Uz svo dužno poštovanje, živim od svoje plaće i uvijek sam tako živio, a u ovom trenutku moram financirati svoju obranu«, uzvratio je na novinarske upite zašto se vraća u Sabor



ZAGREB Tomislav Saucha, bivši SDP-ov saborski zastupnik osumnjičen za zlouporabu položaja, nakon afere ‘dnevnice’ i pritvora u Remetincu, u srijedu se vratio u Hrvatski sabor i potvrdio da će nastaviti raditi kao zastupnik.


»Naravno da ću nastaviti s radom, izabrani sam zastupnik, izašao sam iz SDP-a i moj je status sada nezavisni saborski zastupnik«, rekao je Saucha novinarima, dok o svom slučaju, odnosno aferi, nije previše govorio.


Znate dobro da ne mogu govoriti ništa o istrazi, ne bih uopće komentirao svoj slučaj, rekao je Saucha i zahvalio medijima koji su korektno pratili taj slučaj i razotkrili aferu ‘dnevnice’.




»Od čega da živim? Uz svo dužno poštovanje, živim od svoje plaće i uvijek sam tako živio, a u ovom trenutku moram financirati svoju obranu«, uzvratio je na novinarske upite zašto se vraća u Sabor?


Upitan hoće li mu optužbe biti prepreka u radu, odgovorio je kako to ovisi o korektnosti ostalih kolega. »Ja se ne namjeravam skrivati i ne namjeravam šutjeti. Mislim raditi ovaj posao kao što sam ga do sada radio, najbolje što mogu«, rekao je.


Objasnio je zašto je zatražio ispisnicu iz SDP-a. »Poslao sam pismo vodstvu stranke u kojoj sam proveo 17 godina, pola života, ne mogu ignorirati da me se sumnjiči za teško kazneno djelo za koje znam da nisam kriv, to ću morati i dokazati. Htio sam da nitko ne snosti teret za ono što se događa meni«, rekao je zastupnik.


Nije želio komentirati izjavu bivšeg šefa, premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića o njegovu slučaju, po kojoj je to bio »skoro narkomanski modus«. Ne mogu to komentirati. Nisam to gledao, znate da tamo gdje sam bio nisam imao pristup ni internetu, ni televiziji, rekao je Saucha.


Neizravno je potvrdio da se ne čuje s kolegama iz SDP-a.


Ovih se tjedana intenzivno bavim radom na svom predmetu i malo komuniciram s bilo kim, osim s ljudima iz odvjetničkog tima. Bit će prilike, tu sam, ne skrivam se, ne bježim, neke vam stvari ne mogu komentirati, neke mogu, odgovorio je upitan čuje li se s kolegama iz SDP-a ili su prekinuli komunikaciju.


Nije govorio ni o jednom detalju vezanom za istragu. Meni je cilj da se utvrdi istina i sazna tko je to napravio, ja nisam, netko drugi je morao to napraviti i meni je u interesu da se to sazna, imam povjerenja u institucije, rekao je Saucha.