Afera dnevnice

Tomislav Saucha se samoinicijativno ispisao iz SDP-a

Tihana Tomičić

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

Saucha time ostaje saborski zastupnik ali nezavisni, a kako se saznaje s Iblera stranka taj njegov čin prihvaća kao osobni moralni potez



Saborski zastupnik i bivši predstojnik ureda Zorana Milanovića, Tomislav Saucha, poslao je večeras vrhu SDP-a pismo kojim se povlači iz članstva stranke.


Saucha time ostaje saborski zastupnik ali nezavisni, a kako se saznaje s Iblera stranka taj njegov čin prihvaća kao osobni moralni potez.


Ako se nešto promijeni i ako optužnica protiv njega ne bude potrvrđena tada je teoretski moguć i njegov povratak u stranku.




Neslužbeno, Tomislav Saucha je u pismu rekao:


“Član sam Socijaldemokratske partije Hrvatske već punih 17 godina. U radu za SDP uvijek sam se trudio pridonositi stranci i kvaliteti njezinih politika. Ovim pismom Vas želim obavijestiti da sam svojoj matičnoj organizaciji poštom preporučeno, GO SDP Zagreb poslao s današnjim danom ispisnicu iz SDP-a. Želim još jednom ponoviti da sam nevin te sam uvjeren kako ću to dokazati kroz postupak. Cilj mi je, koliko je to u mojoj moći, otkloniti svoju osobnu situaciju od stranke i svojih kolega u SDP-u. Odlučio sam se ispisati iz članstva stranke kako ona ne bi bila opterećena mojim osobnim slučajem. Isto tako, želim vas obavijestiti da se povlačim sa svih dužnosti iz radnih tijela Hrvatskog Sabora koje obavljam u ime SDP-a. Onog trenutka kada se s mojeg imena skine svaki trag sumnje namjeravam podnijeti ponovni zahtjev za učlanjenjem u Socijaldemokratsku partiju Hrvatske.”


​​​​​