''Osvojit ćemo pet-šest mandata''

Tomašić: Šaka jada su četnici koji su napali Hrvatsku, a Srbi su narod kao i svi drugi

Hina



 Koalicija Hrvatske konzervativne stranke (HKS) i Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) očekuje kako će na ovim parlamentarnim izborima osvojiti pet– šest mandata, a kako je u Vukovaru u subotu rekao predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin njegova se stranka dokazala kao stranka koja se »jedina borila za interese Slavonije«.


Na predstavljanju kandidata te koalicije za V. izbornu jedinicu u Vukovaru su bili predsjednici dviju stranaka, Ruža Tomašić i Dragan Vulin.»Borimo se za Slavoniju i vjerujem da će to narod prihvatiti s obzirom na sva dosad lažna obećanja koja su dobivali, a koja nisu urodila plodom«, rekla je predsjednica HKS-a Tomašić.

Govoreći o mogućim postizbornim koalicijama Tomašić je rekla kako su svjetonazorski bliži HDZ-u unatoč zadnjim izjavama čelnika SDP-a Zorana Milanovića za kojega je rekla kako je »svrha sam sebi« i »da ne razmišlja o posljedicama«.


»Ne slažem s njegovim riječima da su Srbi šaka jada kako je rekao. Šaka jada su četnici koji su napali Hrvatsku i htjeli »veliku Srbiju«, a Srbi su narod kao i svi drugi«, rekla je Tomašić.


Milanovć je danas u Splitu rekao kako njegove izjave nisu imale veze s narodom, sa Srbima, nego s ‘beogradskom čaršijom, desničarskom vlasti’. Tako je govorio Radić, tako su govorili antifašisti, tako govorimo mi jer to nikoga ne vrijeđa i ne unizuje,»rekao je Milanoviću Splitu.Ruža Tomašić je u Vukovaru rekla da ako bi HKS postao dio vlasti kako bi ona bila dio izvršne vlasti, a da će je u Saboru zamijeniti dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček.

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin je ocijenio da se njegova stranka »i do sada među građanima dokazala kao stranka koja se »jedina borila za interese Slavonije«.


»HDSSB zahtijeva značajna ulaganja u Slavoniju. Želimo poticati prehrambenu i poljoprivrednu industriju, povezati je s primarnom industrijskom proizvodnjom kako Slavonija ne bi bila i dalje samo sirovinska baza. Smanjit ćemo PDV na hranu i repromaterijal, uvesti povlaštenu stopu PDV-a za turizam. To će biti pravo povezivanje plave i zelene Hrvatske«, rekao je Vulin.