Priopćenje

Tomašević: U javnost su plasirane mnoge dezinformacije, u mom braku bilo je razmirica ali verbalnog karaktera

Hina

Foto: PSŽ

Foto: PSŽ

''Posljednja takva prepirka dogodila se prije dva dana i, nažalost, pretvorila se u masovno širenje dezinformacija i krajnjih neistina prikazujući me kao nasilnika. Odgovorno i s punom čašću tvrdim da nisam udario suprugu'', navodi Tomašević. 



Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević u srijedu navečer očitovao se priopćenjem u kojem je napisao kako su u protekla dva dana o njemu i o problemima u njegovoj obitelji u javnost plasirane mnoge dezinformacije i neistine te dodao da je u njegovu braku bilo problema, ali da su razmirice bile isključivo verbalnog karaktera.


»Prije svega, osjećam potrebu da se ispričam hrvatskoj javnosti, a posebno žiteljima Požeško-slavonske županije čiji sam župan zbog mnoštva neistina o meni koje su u protekla dva dana objavljivane. Časnu dužnost na koju su me izabrali obnašao sam i dalje ću obnašati odgovorno, savjesno i predano«, poručio je Tomašević u priopćenju.


»Istina je da je i u mom braku bilo problema. No, bračne razmirice bile su isključivo verbalnog karaktera. Posljednja takva prepirka dogodila se prije dva dana i, nažalost, pretvorila se u masovno širenje dezinformacija i krajnjih neistina prikazujući me kao nasilnika. Odgovorno i s punom čašću tvrdim da nisam udario suprugu. Ta činjenica vidljiva je iz medicinske dokumentacije supruge nakon pregleda u Požeškoj bolnici. Očekivano cijelu situaciju pokušavaju iskoristiti u suprotnim političkim taborima potenciranjem neistina i dezinformacija te plasiranjem dodatnih. Njihov motiv moga blaćenja je isključivo plod dugogodišnje političke frustracije i izbornog gubitništva i njih istina ne zanima. Istinu o zbivanjima u mojoj obitelji znamo moja djeca, ja, pa i moja supruga unatoč onome što je izjavljivala. Žao mi je što je učinjena šteta našoj obitelji«, napisao je župan Tomašević.»Ispričavam se svojim prijateljima iz Hrvatske demokratske zajednice jer se plasiranjem neistina i tendencioznim tumačenjima nastojalo naštetiti našoj stranci. Kako sam prethodno rekao neki pokušavaju manipulacijama i dezinformacijama postići ono što se ne mogu legalnim političkim putem«, stoji u Tomaševićevu priopćenju.

Klub zastupnika SDP-a i Autonomna ženska kuća Zagreb zatražili su u srijedu da požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, kojega je supruga prijavila zbog obiteljskog nasilja, odmah podnese ostavku.


Predsjednik Vlade Andrej Plenković potvrdio je u srijedu da mu je žena požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića pisala vezano za suprugovo obiteljsko nasilje te istaknuo da mu na taj mail njegovi suradnici nisu skrenuli pozornost jer ga »očito« nisu percipirali kao dovoljno relevantan u šumi mailova koji svakodnevno pristižu, zbog čega je izrazio žaljenje te poručio da očekuje da se svi navodi provjere.Nacionalno vijeće HDZ-a na telefonskoj sjednici odlučilo raspustiti županijsku organizaciju požeško-slavonskog HDZ-a, a nakon što je objavljena informacija o obiteljskom nasilju župana Alojza Tomaševića.