Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
28. veljače 2020.
Afera hotmail

Todorić u blogu poziva premijera na ostavku: 'Postali ste Plijenković'

NL arhiva
NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 14. svibanj 2018. u 16:58 2018-05-14T16:58:55+02:00

»Svaki premijer svake demokratske zemlje odstupio bi istoga trenutka. Ovo je, premijeru Plenkoviću, neobranjivo. Svojim ste očito isplaniranim potezima Agrokor pretvorili u plijen privatnih interesa, postali ste Plijenković. A to, jednostavno, nije dopustivo«, piše Todorić

ZAGREB Nakon što je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić u ponedjeljak zbog afere »Hotmail« podnijela ostavku, oglasio se na svom blogu Ivica Todorić poručivši kako je vrijeme da i premijer Andrej Plenković podnese ostavku.

Todorić u blogu navodi kako objavljeni mailovi pokazuju da je Plenković o svemu bio informiran i imao punu kontrolu nad »procesom otimanja Agrokora«

»Svaki premijer svake demokratske zemlje odstupio bi istoga trenutka. Ovo je, premijeru Plenkoviću, neobranjivo. Svojim ste očito isplaniranim potezima Agrokor pretvorili u plijen privatnih interesa, postali ste Plijenković. A to, jednostavno, nije dopustivo«, piše Todorić.

Bivši vlasnik Agrokora tvrdi kako je očito da su Dalić i »njezini iz Grupe Borg s Agrokorovim krticama« aktivno surađivali i mjesecima izuzimali službenu povjerljivu dokumentaciju, pa smatra kako tu ima posla i za Državno odvjetništvo.

Pritom posebno naglašava činjenicu da je bivši povjerenik za Agrokor Ante Ramljak prije izglasavanja »lex Agrokor« imao prezentaciju u Vladi, a da je, kako otkrivaju mailovi, bio član »Dalićkine privatne tajne Grupe Borg«.

»Mislim da nakon ovih novih činjenica Plenković mora podnijeti ostavku«, poručuje Todorić i tvrdi da su Plenković, Dalić i »njihove grupe« nanijeli ogromnu financijsku i političku štetu, te posramili Hrvatsku.

»Isto tako znam da je ovo što rade Plenković, Dalić i 'grupe' duboko protuzakonito i nemoralno, te da svakim danom proizvodi štetu državi, HDZ-u, hrvatskim građanima i sve nas zajedno vodi u močvaru«, zaključuje Todorić u svom blogu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.