Afera hotmail

Todorić u blogu poziva premijera na ostavku: ‘Postali ste Plijenković’

Hina

NL arhiva

NL arhiva

»Svaki premijer svake demokratske zemlje odstupio bi istoga trenutka. Ovo je, premijeru Plenkoviću, neobranjivo. Svojim ste očito isplaniranim potezima Agrokor pretvorili u plijen privatnih interesa, postali ste Plijenković. A to, jednostavno, nije dopustivo«, piše Todorić



ZAGREB Nakon što je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić u ponedjeljak zbog afere »Hotmail« podnijela ostavku, oglasio se na svom blogu Ivica Todorić poručivši kako je vrijeme da i premijer Andrej Plenković podnese ostavku.


Todorić u blogu navodi kako objavljeni mailovi pokazuju da je Plenković o svemu bio informiran i imao punu kontrolu nad »procesom otimanja Agrokora«


»Svaki premijer svake demokratske zemlje odstupio bi istoga trenutka. Ovo je, premijeru Plenkoviću, neobranjivo. Svojim ste očito isplaniranim potezima Agrokor pretvorili u plijen privatnih interesa, postali ste Plijenković. A to, jednostavno, nije dopustivo«, piše Todorić.




Bivši vlasnik Agrokora tvrdi kako je očito da su Dalić i »njezini iz Grupe Borg s Agrokorovim krticama« aktivno surađivali i mjesecima izuzimali službenu povjerljivu dokumentaciju, pa smatra kako tu ima posla i za Državno odvjetništvo.


Pritom posebno naglašava činjenicu da je bivši povjerenik za Agrokor Ante Ramljak prije izglasavanja »lex Agrokor« imao prezentaciju u Vladi, a da je, kako otkrivaju mailovi, bio član »Dalićkine privatne tajne Grupe Borg«.


»Mislim da nakon ovih novih činjenica Plenković mora podnijeti ostavku«, poručuje Todorić i tvrdi da su Plenković, Dalić i »njihove grupe« nanijeli ogromnu financijsku i političku štetu, te posramili Hrvatsku.


»Isto tako znam da je ovo što rade Plenković, Dalić i ‘grupe’ duboko protuzakonito i nemoralno, te da svakim danom proizvodi štetu državi, HDZ-u, hrvatskim građanima i sve nas zajedno vodi u močvaru«, zaključuje Todorić u svom blogu.