Iznošenje prljavog veša

Todorić objavio novi blog: ‘Gazda’ je počeo otkrivati detalje sastanaka s državnim dužnosnicima. Ovako je opisao sastanak s Martinom Dalić

P. N.

foto: screenshot / ivicatodoric.hr

foto: screenshot / ivicatodoric.hr

Ovako je opisao sastanak s ministricom gospodarsva Martinom Dalić, koja je, tvrdi, od njega tražila da osnuje kompaniju s posebnom namjenom, u koju bi prebacio sve svoje dionice ruiniranog koncerna. Blog prenosimo u cijelosti.



Ivica Todorić objavio je još jedan “blog”, pod naslovom “Kako se otimao Agrokor”, a budući da trenutačno najčitaniji bloger sve češće ima inspiraciju za pisanje, u narednim danima možemo očekivati još zanimljivog štiva. U posljednjem svom upisu Todorić je počeo objavljivati detalje svojih sastanaka sa državnim dužnosnicima.


Ovako je opisao sastanak s ministricom gospodarsva Martinom Dalić, koja je, tvrdi, od njega tražila da osnuje kompaniju s posebnom namjenom, u koju bi prebacio sve svoje dionice ruiniranog koncerna.


Pod pretpostavkom da Todorić piše istinu, javnost ima priliku doznati u kakvim sve odnosima u Hrvatskoj, i ne samo u Hrvatskoj, mogu biti država i privatni sektor.




Blog prenosimo u cijelosti.


“Dana 16.03.2017. gospođa Martina Dalić se najavila i dolazi na sastanak sama u moj ured. Njezin nastup je neprofesionalan. Nakon nekoliko rečenica uvoda, gospođa Dalić izlaže razlog svog dolaska i kaže:


Todoriću Vi ćete registrirati SPV-tvrtku (nisam pitao gdje), prenijeti ćete svoje dionice u SPV, a SPV će formirati skupštinu, postaviti nadzorni odbor i vi se mičete (moram biti iskren nisam pitao tko će bi bio vlasnik SPV tvrtke). Iako zatečen prijedlogom, odgovaram: ja nemam s tim nikakvih problema, ja to jednostavno mogu napraviti, ali onda ćete Vi i Vaši to upropastiti


Nastavio sam: taj film nećete gledati. Vi ste vlast, imate represivni aparat, radite što hoćete, ali prijedlog Vam ne prolazi. Nije se dugo zadržala.”