Uskokova optužnivca

To kako je ovaj HDZ-ovac trošio općinski novac pokazuje sve što ne valja s Hrvatskom. Pročitajte detalje

Hina

Foto: Zadarski list

Foto: Zadarski list

Načelnika Škabrnje i njegovu zamjenicu Uskok optužio da su oštetili općinu za više do 875 tisuća kuna



Protiv načelnika općine Škabrnje Nediljka Bubnjara (HDZ) i njegove zamjenice Kristine Erlić Uskok je na Županijskome sudu u Splitu podigao optužnicu zbog kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave, čime su oštetili općinu za više od 875 tisuća kuna.


Uskok je u travnju prošle godine pokrenuo istragu protiv Bubnjara i još četiriju osoba zbog kaznenih dijela počinjenih tijekom njegova prvoga načelničkog mandata od 2005. do 2009. godine te drugog mandata od 2013. do 2017. godine.


Na otkrivajući identitet dvoje optuženih, na stranicama Uskoka danas se navodi kako se Bubnjaru na teret stavlja da je od 17. siječnja 2008. do 22. ožujka 2009. nekoliko puta ispunjavao putne naloge, koje je ovjeravao svojim potpisom i pečatom općine, te da je neistinito navodio da je riječ o službenim putovanjima, o čemu nije napravio izvješća o putovanju svjestan da se nije radilo o službenim, nego o privatnim putovanjima na koja je vodio i osobe koje nisu zaposlenici općine.




»Nalagao je da mu se isplate dnevnice i plate računi za gorivo, hotelski smještaj i hranu, koji su plaćeni poslovnim karticama općine za njega i druge osobe, te je kupovao odjeću i kožnu galanteriju na račun općine. Na taj način okrivljenik je sebi pribavio nepripadnu imovinsku korist veću od 57 tisuća kuna, a drugim osobama u iznosu većem od 7500 kuna, čime je Općinu Škabrnju oštetio više od 65 tisuća kuna«, stoji u optužnici.


Osim toga, načelnik tereti da je od 12. lipnja 2013. do 25. rujna 2017. nekoliko puta poslovnom karticom općine i virmanima s računa općine podizao novac za svoje potrebe, a poslovnom karticom nekoliko puta plaćao je i privatne troškove u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama prehrambenom i mješovitom robom, na benzinskim postajama i drugim prodajnim mjestima, čime je, na štetu te općine, pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje 637.502 kune, stoji u optužnici.


Njegovu zamjenicu tereti se da je od 9. siječnja 2015. do 20. siječnja 2017. s računa općine nekoliko puta virmanima podigla najmanje 172.545 kuna za svoje potrebe, čime je, na štetu te općine, za navedeni iznos sebi pribavila nepripadnu imovinsku korist.