Ne igrajte se

Tko nema propusnicu, dobiva kaznu 30 tisuća kuna: Policija je jučer samo upozoravala, danas već piše prijave

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Još danas smo tolerantni, ali od srijede ide puna primjena. Tko nema propusnicu, dobit će prijavu inspektoratu, a prva kazna za prekršitelje bit će oko 30.000 kuna rekao je jučer Ladislav Bece, načelnik PU osječko-baranjske



Prometne kolone, negdje duže i od kilometra, na ulazima u sve veće hrvatske gradove okarakterizirale su prvi dan primjene zabrane izlaska građana iz njihovih mjesta prebivališta, piše u srijedu Jutarnji list.


Policija jučer još nije u potpunosti počela primjenjivati ovu mjeru, što njeni pripadnici i sami priznaju, a bilo je vidljivo i na terenu, navodi dnevnik.


Još danas smo tolerantni, ali od srijede ide puna primjena. Tko nema propusnicu, dobit će prijavu inspektoratu, a prva kazna za prekršitelje bit će oko 30.000 kuna rekao je jučer Ladislav Bece, načelnik PU osječko-baranjske.




Ipak, i policijaje primijenila, baremjučer, različite metode nadzora kretanja građana. Primjerice, iz Zagreba možete izaći bez problema, ali kontrola vas čeka na ulazu u grad.


U Splitu se kontrolira i ulaz i izlaz iz grada. Policija je ipak građanima dala još jedan dan da se prilagode novim mjerama. Jučer u ranim popodnevnim satima i sami smo se osvjedočili kako je zapravo lako izaći, a teško ući u grad Zagreb, donosi Jutarnji list.