Marko Perković

Thompson u Splitu: Deseci tisuća na Rivi, odjekivalo “za dom”, a prije koncerta i “Jure i Boban”

Hina

Miranda Cikotic/PIXSELL

Miranda Cikotic/PIXSELL

Iako je Thompson na najavnoj konferenciji koncerta prije nekoliko dana zamolio sve posjetitelje da nose znakovlje hrvatske pobjedničke vojske, usprkos tome, među mnoštvom su primijećeni neprimjereni transparenti i poruke



Nekoliko desetaka tisuća ljudi okupilo se u nejdljenu navečer na koncertu Marka Perkovića Thompsona, koji je na poziv grada Splita i splitskih branitelja uoči Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u nedjelju navečer u 21.30 sati zajedno s mnoštvom publike započeo svoj glazbeni repertoar.


Koncert je započeo nakon mimohoda hrvatskih branitelja s ratnim zastavama. Organizatori su naveli kako se na Rivi nalazi oko 80 tisuća ljudi. Iako je Thompson na najavnoj konferenciji koncerta prije nekoliko dana zamolio sve posjetitelje da nose znakovlje hrvatske pobjedničke vojske, usprkos tome, među mnoštvom su primijećeni neprimjereni transparenti i poruke.


 U dva navrata na Rivi je nestalo struje, no to nije omelo mnoštvo koje je nastavilo pjevati bez glazbene podloge.




Miranda Cikotic/PIXSELL


Miranda Cikotic/PIXSELL



Dok je u Splitu trajao koncert Marka Perkovića Thompsona istodobno u četrdesetak kilometara udaljenom Trilju koncert ima njegov kum i predsjednički kandidat Miroslav Škoro.


Kako piše Index.hr, uoči koncerta okupljeni su vikali “U boj, u boj, za narod svoj”, ali i pjevali ustašku budnicu “Evo zore, evo dana”. Uzvikivalo se i “Za dom”.


Thompson je, kako je i obećao, tijekom koncerta izveo “Čavoglave” i Splitom se zaorilo “Za dom”.