Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
8. prosinca 2019.
Morao odriješiti kesu

Thompson platio državi 1,2 milijuna kuna ali nastavlja se sudski boriti za taj novac

Thompson platio državi 1,2 milijuna kuna ali nastavlja se sudski boriti za taj novac
Thompson platio državi 1,2 milijuna kuna ali nastavlja se sudski boriti za taj novac
Autor:
Objavljeno: 25. ožujak 2013. u 21:56 2013-03-25T21:56:04+01:00

Ako Upravni sud bude presudi u Thompsonovu korist država će mu morati vratiti novac s kamatama

ZAGREB – Pjevač Marko Perković Thompson uplatio je državi gotovo 1,2 milijuna kuna i time je ispoštivao rješenje Porezne uprave koje smatra da nije prijavio 3,69 milijuna kuna prihoda na što mu je razrezala novi porez.

Da je Perković uplatio novac potvrdilo nam je više izvora, neki od njih bliski i samom pjevaču, ali time slučaj nije završen jer Thompson porezni dug ne priznaje i konačnu riječ reći će Upravni sud.

Na uplatu novca odlučio se jer je Porezna uprava i u drugom stupnju odbila njegovu žalbu i potvrdila prvotno rješenje, a nije prihvaćen ni njegov zahtjev da se izvršenje obustavi dok Upravni sud kojem se žalio ne da konačni pravorijek o slučaju.

Da nije postupio po drugostupanjskom rješenju Porezne uprave Perkoviću bi prijetila ovrha, a očito je to želio izbjeći pa je odlučio državi uplatiti gotovo 1,2 milijuna kuna dok Upravni sud ne riješi njegovu tužbu. Takav bi spor mogao potrajati i godinu ili dvije, a ukoliko Upravni sud da Perkoviću za pravo i presudi da nije prikrivao svoje prihode, pa prema tome nije ni morao platiti ni dodatni porez, država će mu morati vratiti cijeli iznos uvećan za zateznu kamatu od 12 posto.

– Marko Perković državi ne duguje porez, niti ga je ikada dugovao i to ćemo dokazati na Upravnom sudu kojem smo dostavili sve dokumente i ugovore koje je Porezna uprava ignorirala. Sve ostalo ne želim komentirati dok Upravni sud koji je neovisno tijelo ne donese svoju presudu, kazao nam Vatroslav Šego, Perkovićev odvjetnik.

Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista u utorak 26. ožujka.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.