Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
12. prosinca 2019.
Izručenje posrnulog poduzetnika

Tajkunov odvjetnik Veljko Miljević: 'Velike su šanse da će Todorić brzo na slobodu'

Foto Jurica Galoic/PIXSELL
Foto Jurica Galoic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 7. studeni 2018. u 21:00 2018-11-07T21:00:00+01:00

"Nigdje u zakonu ne piše da opasnost od djelovanja na svjedoka prestaje ispitivanjem zadnjeg svjedoka... Ovdje je navodno ostao samo jedan svjedok i navodno nije ovdje. Za to nekoga držati u istražnom zatvoru bi bio pravni nonsens", rekao je Miljević

Izručenje Ivice Todorića komentirao je odvjetnik Veljko Miljević.

Odvjetnik je rekao da postoje velike šanse da Ivica Todorić izađe brzo na slobodu, javlja televizija N1.  

"Nigdje u zakonu ne piše da opasnost od djelovanja na svjedoka prestaje ispitivanjem zadnjeg svjedoka... Ovdje je navodno ostao samo jedan svjedok i navodno nije ovdje. Za to nekoga držati u istražnom zatvoru bi bio pravni nonsens", rekao je Miljević.

Iako bi tužitelji mogli istaknuti da postoji opasnost od bjega, Miljević kaže da je pitanje je li Todorić uopće bio u bijegu. 

"Danas je godina dana da se on dragovoljno prijavio engleskim vlastima. To je ključni moment. Otišao je iz Hrvatske u momentu kad protiv njega nema službene istrage. Vi ako nemate dužnost biti na jednom mjestu, a otišli ste na drugo, to u pravnom smislu nije bijeg. On u tom momentu nije imao dužnost biti tu... Nakon što je doneseno rješenje o provođenju istrage javio se iz Londona i rekao da zna da se protiv njega vodi postupak, da je određen pritvor zbog opasnosti od bjega i javio se Englezima...Sam se dobrovoljno javio, upitno je je li bio u bijegu, poštivao je mjere engleskih vlasti. Dubiozno je da li se može tumačiti da postoji opasnost od bijega. On će reći da sada nema interesa bježati", rekao je Miljević dodavši da je realna opasnost da suđenje potraje godinama.

"Dok god budemo na početku rasprave imali sudske spise s više desetaka listova, do tada neće biti zdravlja u našem pravosudnom sustavu i nećemo moći izbjeći dugotrajne procese", poručio je Miljević. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.