Nema mu traga

TUGA KOD ŽEPČA Obustavljena potraga za šestogodišnjakom koji je upao u rijeku; Pronađen samo njegov bicikl

P. N.

screenshot/youtube

screenshot/youtube

Dječak A.I. (6) je vozeći bicikl izgubio ravnotežu te je na očigled svoje majke pao u nabujalu Mračarsku rijeku. Majka je skočila u vodu i pokušala spasiti dijete, ali bezuspješno



Nakon višesatne bezuspješne potrage obustavljena je akcija traganja za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali potok u mjestu Begov Han kod Žepča, saznaje Klix.ba.


Podsjetimo, dječak A.I. (6) je vozeći bicikl izgubio ravnotežu te je na očigled svoje majke pao u nabujalu Mračarsku rijeku. Majka je skočila u vodu i pokušala spasiti dijete, ali bezuspješno. Nedugo nakon toga dječakova majka pozvala je policiju.


Potraga bi trebala biti nastavljena sutra.




“U akciju su u proteklim satima bili uključeni pripadnici GSS Žepče, Kantonalne uprave civilne zaštite, Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK, SNIK Atom te pripadnici Federalne uprave civilne zaštite.


Ubrzo nakon pretrage terena bicikl ovog dječaka je pronađen nekoliko stotina metara od mjesta gdje je dječak upao u potok, ali njemu nema ni traga”, obajvio je klix.ba.


U posljednjih nekoliko dana vodostaji brojnih rijeka, pritoka i potoka naglo je porasla u Bosni i Hercegovini uslijed obilnih padalina.


Screenshot / youtube


Screenshot / youtube