Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Dobra vijest

TREĆI MAJ NE IDE U STEČAJ! Vlada u četvrtak konačno donosi odluku spasa za riječki škver

TREĆI MAJ NE IDE U STEČAJ! Vlada u četvrtak konačno donosi odluku spasa za riječki škver
TREĆI MAJ NE IDE U STEČAJ! Vlada u četvrtak konačno donosi odluku spasa za riječki škver
Autor: ,
Objavljeno: 31. srpanj 2019. u 18:09 2019-07-31T18:09:00+02:00

Vlada će na sutrašnoj  sjednici  nedvosmisleno potvrditi da je spremna sudjelovati u obnovi proizvodnje i nastavku poslovanja riječkog škvera

Riječki "3. maj" ipak će izbjeći stečaj!

Vlada će na sutrašnoj  sjednici  nedvosmisleno potvrditi da je spremna sudjelovati u obnovi proizvodnje i nastavku poslovanja riječkog škvera.

Tako će se na dnevnom redu naći zaključak kojim Vlada iskazuje spremnost za uključivanje u proces deblokade računa, pripremu i pokretanje proizvodnje te dovršetak započetih gradnji u "3. maju". 

Naši sugovornici kažu da taj zaključak vjerojatno neće sadržavati financijski stranu tog Vladinog angažmana, jer nju još treba dogovoriti, ali smataraju da će to biti jasna poruka da Vlada vjeruje u nastavak proizvodnje u "3. maju" i da planira aktivno sudjelovati u spašavanju te tvrtke.

Da će konačno doći do pozitivnog preokreta za trećemajce naslućivalo se danas od jutarnjih sati s obzirom na intenzivnu komunikaciju koja se vodila između ljudi iz uprave riječkog brodogradilišta i resornog Ministarstva gospodarstva te Hrvatske brodogradnje-Jadranbrod, državne tvrtke koja će imati ključnu ulogu u predstojećem procesu pokretanja proizvodnje i završetka tri broda u "3. maju".

S obzirom na najave iz Vladinih krugova da će sa sjednice odaslati jasnu poruku da se opredijelila za nastavak proizvodnje u riječkom brodogradilištu, gotovo da i nema dvojbe da će stečajna sutkinja Ljiljana Ugrin dati novi prolongat, a to je zapravo najviše što može učiniti jer će se ovaj prethodni stečajni postupak formalno obustaviti tek nakon što se deblokira račun riječkog škvera.   

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.