Neviđena sramota

TKO JE SIROMAŠNOJ DJECI UKRAO PAKETIĆE? Ministarstvo sad tvrdi da je poklone pripremio katolički vrtić

Hina

ILUSTRACIJA: Novi list

ILUSTRACIJA: Novi list

»Osobno me pogodila dodjela paketića u vrtiću iz Fonda za najpotrebitiju djecu. Jedna televizija to otkrije slučajno, ispadne nova afera, a minstrica pobjegne. Što ti paketi tamo rade i kome su dodjeljeni«



Ministrica socijalne skrbi Nada Murganić i njezina državna tajnica Margareta Mađerić jučer su u jedan zagrebački privatni katolički dječji vrtić donijeli djeci paketiće, koje je Europska unija namijenila najsiromašnijoj djeci u Hrvatskoj. Na svakom paketiću je pisalo – najpotrebitijima.


Kad su novinari primijetili ovu sramotu, Ministrica i Državna tajnica pobjegle su iz vrtića, a na kasnije novinarske upite njihovo ministarstvo nije odgovaralo.


Jutros je na nezapamćen skandal državne institucije, koja bi trebala skrbiti o najsiromašnijima, reagirao i saborski zastupnik Mosta Tomislav Paneni. On je zatražio je da netko odgovara zbog “afere paketići”.




»Osobno me pogodila dodjela paketića u vrtiću iz Fonda za najpotrebitiju djecu. Jedna televizija to otkrije slučajno, ispadne nova afera, a minstrica pobjegne. Što ti paketi tamo rade i kome su dodjeljeni«, pitao se Panenić nakon stanke koju je zatražio na početku saborskog zasjedanja.


»Zna se za koga je Fond za pomoć najpotrebitijima. O tome se netko mora očitovati i za to odgovarati«, poručio je.


Ukoliko ste propustili prilog NOVA TV o paketićima za siromašnu djecu u privatnom katoličkom vrtiću, naći ćete ga na ovom linku.


Iz ministarstva su se oglasili tek jutros, ustvrdivši da je paketiće za djecu spremio cvrtić koji su ministrica Murganić i državna tajnica Mađerić jučer posjetile.


Međutim, u svojoj jučerašnjoj izjavi časna sestra, ravnateljica vrtića, ustvrdila je da je poklone donijelo ministarstvo, da ih vrtić podijeli siromašnoj djeci. Ovakvu izjavu dala je nakon što su novinari primijetili da se radi o paketićima za najpotrebitije. Najprije su se odgovorni povukli u jednu sobu i raspravljali, nakon čega je pred kameru istupila spomenuta časna sestra.


– Poziv predstavnicima Ministarstva da se pridruže proslavi blagdana Sv. Nikole u Javnoj ustanovi dječjem vrtiću Blažena Hozana, iskorišten je kako bi se sredstva namijenjena promociji ovih fondova iskoristila na način da se, umjesto plaćenoga oglašavanja u medijima, potrebitim obiteljima uruče slatkiši, školski pribor i higijenske potrepštine za njihove najmlađe članove, stoji u reakciji ministarstva Nade Murganić.