Svađa na saborskom Odboru: HDZ odbio raspravljati o Glunčiću, Glasovac optužila Oparu da – laže

P. N.

Ilustracija D. Jelinek

Ilustracija D. Jelinek

Sjednicu je obilježio istup SDP-ove Sabine Glasovac, koja je predsjedniku Odbora čak šest puta zaredom rekla da - laže. On joj je uzvratio da opoziciji nije stalo do rasprave, već do showa



Teške riječi obilježile su današnju sjednicu saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, na kojoj je predsjednik Andro Krstulović Opara (HDZ) odbio uvrstiti u dnevni red raspravu o sudbini državnog tajnika Matka Glunčića. On je, podsjetimo, ovih dana sablaznio javnost diskriminatornom izjavom da su rezultati PISA testa loši jer su u njega ubrojene i manjinske skupine djece.


Sjednica je, javlja N1, odgođena do 22. ili 23. prosinca i o njoj će se raspravljati o imenovanju novih članova u Nacionalnom vijeću za znanost i visoko obrazovanje, dok je rasprava o Glunčiću i dalje neizvjesna. O njemu će se navodno raspravljati naknadno.


Sjednicu je obilježio istup SDP-ove Sabine Glasovac, koja je predsjedniku Odbora čak šest puta zaredom rekla da – laže. On joj je uzvratio da opoziciji nije stalo do rasprave, već do showa.




– Sabor treba osuditi svaki oblik diskriminacije bez obzira od koga dolazi i bez obzira kojeg segmenta se ticao, a posebno kada se događa u obrazovanju… Tvrdite da diskriminacija određenog dijela djece nije ono od čega ovaj odbor treba bježati… Ako me uspijete uvjeriti da u nekom od nacionalnih dokumentata piše da se ta djeca smiju diskriminirana, uvjerit ćete me da ta tema i sramotan postupak državnog tajnika nisu u djelokrugu rada ovog odbora, prenosi N1 riječi Sabine Glasovac.


– Očito se pokušava postići to da postupak državnog tajnika prekrije ne zelena, nego plava trava zaborava”, zaključila je Glasovac.