Sporni paketi

Suspendiran bivši Sanaderov tjelohranitelj Davor Blažević Tigar

Ana Raić Knežević

Blažević je suspendiran jer snimljen kako Sanaderovom odvjetniku Goranu Suiću prije nekoliko dana nosi pakete, što je danas objavio Jutarnji list.



Davor Blažević Tigar, ravnatelj Uprave za posebne poslove sigurnosti u MUP-u i osobni tjelohranitelj bivšeg premijera Ive Sanadera, danas je suspendiran.


Rješenjem ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, a temeljem Zakona o policiji, Blažević je zbog teže povrede službene dužnosti privremeno udaljen iz službe.


 Blažević je suspendiran jer snimljen kako Sanaderovom odvjetniku Goranu Suiću prije nekoliko dana nosi pakete, što je danas objavio Jutarnji list.





Reagiranje Sanaderovih odvjetnika


Obraćamo Vam se kao branitelji gospodina Ive Sanadera povodom priopćenja glasnogovornika MUP-a da je rješenjem ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića zbog teže povrede službene dužnosti privremeno udaljen iz službe Davor Blažević, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik uprave za posebne poslove sigurnosti, a bivši suradnik gospodina Sanadera. Naime, iz navedenog priopćenja proizlazi da je glavni, odnosno jedini razlog za takvu odluku činjenica da je gospodin Blažević prije nekoliko dana Sanaderovu odvjetniku Goranu Suiću „nosio pakete“. Ne ulazeći u pitanje kome su paketi bili namijenjeni, navedeno ministrovo rješenje implicira da nitko, a posebno djelatnici MUP-a, ne smiju kontaktirati ne samo s gospodinom Sanaderom nego i s njegovim odvjetnicima. Ne moramo posebno podsjećati na to da gospodin Sanader po Ustavu i Zakonu nije osoba koja je počinila bilo kakvo kazneno djelo, niti postoje bilo koji drugi propisi koji bi ograničavali njega odnosno druge građane RH da međusobno slobodno komuniciraju. Iz navedenog rješenja proizlazi upravo suprotno, a za što ne vidimo uporište u odredbama Zakona o policiji na koje se ministar poziva. Stoga ovo rješenje tumačimo kao prijeteću poruku ne samo nama kao odvjetnicima gospodina Sanadera nego i ostalim građanima s ozbiljnim posljedicama po stanje ljudskih prava i temeljnih sloboda.



Time je, navodi se, Davor Blažević naštetio ugledu i interesima policijske službe. Nakon udaljenja iz službe protiv Blaževića bit će pokrenut stegovni postupak.


Što je bilo u paketima ne zna se, ali je odvjetnik Suić za 24sata.hr izjavio kako se radi o privatnoj stvari.


Osim što je bio Sanaderov tjelohranitelj, Davor Blažević Tigar je i svjedočio u slučaju Fimi media jer su istražitelji provjeravali navode Mladena Barišića o tome da je Sanaderu u kuću u Kozarčevoj ulici odnio 15 milijuna kuna.