Utorak, 6. listopada 2015.
Sporni paketi

Suspendiran bivši Sanaderov tjelohranitelj Davor Blažević Tigar

Davor Blažević i Ivo Sanader, Foto: D. KOVAČEVIĆ
Davor Blažević i Ivo Sanader, Foto: D. KOVAČEVIĆ
Autor: Ana Raić Knežević , Sergej Abramov
Objavljeno: 28. prosinca 2011. u 10:14

Blažević je suspendiran jer snimljen kako Sanaderovom odvjetniku Goranu Suiću prije nekoliko dana nosi pakete, što je danas objavio Jutarnji list.

Davor Blažević Tigar, ravnatelj Uprave za posebne poslove sigurnosti u MUP-u i osobni tjelohranitelj bivšeg premijera Ive Sanadera, danas je suspendiran.

Rješenjem ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, a temeljem Zakona o policiji, Blažević je zbog teže povrede službene dužnosti privremeno udaljen iz službe.

 Blažević je suspendiran jer snimljen kako Sanaderovom odvjetniku Goranu Suiću prije nekoliko dana nosi pakete, što je danas objavio Jutarnji list.

Reagiranje Sanaderovih odvjetnika

Obraćamo Vam se kao branitelji gospodina Ive Sanadera povodom priopćenja glasnogovornika MUP-a da je rješenjem ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića zbog teže povrede službene dužnosti privremeno udaljen iz službe Davor Blažević, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik uprave za posebne poslove sigurnosti, a bivši suradnik gospodina Sanadera. Naime, iz navedenog priopćenja proizlazi da je glavni, odnosno jedini razlog za takvu odluku činjenica da je gospodin Blažević prije nekoliko dana Sanaderovu odvjetniku Goranu Suiću „nosio pakete“. Ne ulazeći u pitanje kome su paketi bili namijenjeni, navedeno ministrovo rješenje implicira da nitko, a posebno djelatnici MUP-a, ne smiju kontaktirati ne samo s gospodinom Sanaderom nego i s njegovim odvjetnicima. Ne moramo posebno podsjećati na to da gospodin Sanader po Ustavu i Zakonu nije osoba koja je počinila bilo kakvo kazneno djelo, niti postoje bilo koji drugi propisi koji bi ograničavali njega odnosno druge građane RH da međusobno slobodno komuniciraju. Iz navedenog rješenja proizlazi upravo suprotno, a za što ne vidimo uporište u odredbama Zakona o policiji na koje se ministar poziva. Stoga ovo rješenje tumačimo kao prijeteću poruku ne samo nama kao odvjetnicima gospodina Sanadera nego i ostalim građanima s ozbiljnim posljedicama po stanje ljudskih prava i temeljnih sloboda.

Time je, navodi se, Davor Blažević naštetio ugledu i interesima policijske službe. Nakon udaljenja iz službe protiv Blaževića bit će pokrenut stegovni postupak.

Što je bilo u paketima ne zna se, ali je odvjetnik Suić za 24sata.hr  izjavio kako se radi o privatnoj stvari.

Osim što je bio Sanaderov tjelohranitelj, Davor Blažević Tigar je i svjedočio u slučaju Fimi media jer su istražitelji provjeravali navode Mladena Barišića o tome da je Sanaderu u kuću u Kozarčevoj ulici odnio 15 milijuna kuna.

Komentari

2
Morate biti prijavljeni ako želite ostaviti komentar. Prijavi se / Registriraj se
 • Josip Kokic
  Josip Kokic   Objavljeno: 28. prosinca 2011. u 13:31

  U ovo Božićno vrijeme ljudskost mora biti dominantna a vrh vlasti je bio nazočan u katedrali. Drugo, n ezna se što je u paketima, možda dar za Božić preko odvjetnika jer čovjek je bio osobni tjelohranitelj i bio je spreman i profesionalno i po savjesti žrtvovati svoj život, pa zašto bi to bio grijeh u nekim drugim okolnostima. Svakom čovjeku u nevolji bez obzira bio nam drag ili ne ljudski je pomoći i tako ga podsjećati na ljudskost . osobno bi svima ovima koje žestoko kritiziram u vlasti pomogao u nevolji jer to je ljudski i krščanski, zar ne. Gospodine Ostojiću sjetite se sebe u 2001 godini i prosvjeda na Markovu trgu i odnosa prema policajcima iz braniteljskog korpusa koji su i vama omogučili vlast i fotelje. Vaš odgovor je bio , dvometrene željezne ograde po uzoru na željeznu zavjesu i tako mjesecima, a jedan je prvi hrvatski redarstvenik jer ga vaš šef Lučin nije primio na običan ljudski razgovor izvršio suicid prostrijelivši glavu po izjavi njegove sestre u ranim jutranjim satima. Još mnogo toga bi kao jedini civilni svjedok među policajcima mogao reći o krajnjoj neljudskosti prema Vašim kolegama, a vremenski da i ne govorimo. Želim da razmislite o razvikanoj novoj pravednosti Vaše stranke uz Sretan Božić i spoznaju da je svaki ljudski život poput bljeska munje na nebu i da nakon svršetka više nema popravka. Ako Boga nema nikom ništa a što ako ga ima, za one koji ne vjeruju uvijek ostaje to pitanje.

  • Tizian
   Tizian   Objavljeno: 28. prosinca 2011. u 20:21

   Nosija je fritule ''dragom vođi'' a oni ga bacili na ulicu i sad će mu dica gladovat na staru godinu! Bidan, baš mi ga dođe ža!!