Zajednički projekti

Suradnja dviju županija oko nastavka gradnje Istarskog ipsilona i Edita

Hina

Župani Flego i Komadina  dat će financijsku potporu Editu

Župani Flego i Komadina dat će financijsku potporu Editu

 Istarski župan Valter Flego i primorsko-goranski Zlatko Komadina zaključila su kako Vlada ne može manjinama smanjivati prava već ih treba podržavati



 


 Istarska županija ući će kao partner u Trgovačko društvo Žičara Učka, u kojem je Primorsko-goranska županija jedan od udjeličara. Time će zajednički  kandidirati projekt žičare od Medveje do Učke na EU fondove, rekao je župan Flego na konferenciji za novinare u Puli.


 Istarski župan najavio je i potporu, i ne samo političku, već financijsku, od 300.000 kuna  za izdavačku kuću EDIT iz Rijeke, a župan Komadina kazao je kako će i Primorsko-goranska županija rebalansom proračuna također za EDIT osigurati 300.000 kuna.




 Tih će 600.000 kuna biti pozajmica EDIT-u dok ih Vlada i Ministarstvo kulture ne isplate EDIT-u, a ovaj ih vrati, rekli su.


  Oba župana zaključila su kako Vlada ne može manjinama smanjivati prava već ih treba podržavati. Ustvrdili su da je dosadašnje smanjivanje sredstava – 50 posto od strane Ministarstva kulture i 10 posto od strane za Vladina ureda za manjine  pokušaj sprječavanja izdavačke djelatnosti lista La Voce del popolo  i izdavanju udžbenika na talijanskom jeziku u Hrvatskoj.