Crobarometar

Sukob s Krstičevićem joj nije štetio: Kolinda Grabar Kitarović uvjerljivo najpopularnija političarka

P. N.

Grabar Kitarović ispitanici ujedno smatraju i najpozitivnijom političarkom u Hrvatskoj. Pozitivno je gleda 59 posto. O premijeru Plenkoviću pozitivan dojam ima 42 posto ispitanika, a negativan 50 posto



Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović već treći mjesec zaredom raste popularnost – pokazuju rezultati novog Crobarometra kojeg je za Novu TV izradila agencija IPSOS.


Kolindu Grabar Kitarović trenutno podržava 53 posto ispitanika a ne podržava je 39 posto. Ne zna, njih 8 posto. Očekivano, 91 posto HDZ-ovog biračkog tijela je uz nju ali i 58 posto birača Mosta. Predsjednica može računati na potporu od tek 27 posto SDP-ovih birača.


Unatoč velikoj potpori, predsjednica ne može biti do kraja zadovoljna jer je u istom periodu 2012. godine, tadašnji predsjednik Ivo Josipović uživao veću potposu – čak 71 posto.


Grabar Kitarović ispitanici ujedno smatraju i najpozitivnijom političarkom u Hrvatskoj. Pozitivno je gleda 59 posto. O premijeru Plenkoviću pozitivan dojam ima 42 posto ispitanika, a negativan 50 posto. Božo Petrov može među biračima računati na 35 posto pozitivnog dojma i 55 posto negativnog dojma, a Davor Bernardić ima pozitivnu ocjenu od 29 posto ispitanika a negativnu mu daje 52 posto.Kod bivših premijera najbolje je, nakon 10 mjeseci u Banskim dvorima, prošla Jadranka Kosor. O njoj je u travnju 2010. pozitvan dojam imalo 57 posto ispitanika. Potom slijedi Zoran Milanović o kojemu je u rujnu 2012. pozitivan dojam imalo 44 posto ispitanika. Tu je sada Andrej Plenković s potporom birača ili pozitivnim dojmom od 42 posto u ovom mjesecu a na začelju je Ivo Sanader o kojemu je pozitivan dojam u rujnu 2008. imao 41 posto ispitanika.I na kraju, školskim ocjenama, kako bi građani ocijenili tri institucije. Ured Predsjednice dobio bi ocjenu 2,95 ili trojku, Banski dvori pak, imaju ocjenu 2,33 ili dvojku, a Hrvatski sabor 1,96.