Krajnji rok 18. lipnja

Šuker: Rasprava o Karamarku bit će unaprijed najavljena, nije nam u interesu igrati ispod žita

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

»Kakva je sad situacija, mi se držimo zadnjeg roka, a to je 18. lipnja. Neće biti nikakvih iznenađenja preko noći. Nije nama interes da tu igramo nešto ispod žita kao što to neki rade, a rasprava će sigurno biti cijeli dan«, uvjeravao je Šuker novinare u Hrvatskom saboru



ZAGREB Šef HDZ-ovog saborskog kluba Ivan Šuker poručio je u utorak kako vladajući ne žele »igrati ispod žita« kada je riječ o raspravi o povjerenju prvom potpredsjedniku Vlade i čelniku HDZ-a Tomislavu Karamarku, najavivši da će se dan saborske rasprave rasprave o toj temi znati unaprijed.


 »Kakva je sad situacija, mi se držimo zadnjeg roka, a to je 18. lipnja. Neće biti nikakvih iznenađenja preko noći. Nije nama interes da tu igramo nešto ispod žita kao što to neki rade, a rasprava će sigurno biti cijeli dan«, uvjeravao je Šuker novinare u Hrvatskom saboru, upitan kada će biti rasprava i glasovanje o prijedlogu SDP-a da Sabor izglasa nepovjerenje Karamarku.


 Na novinarski upit hoće li se to znati ranije, Šuker je odgovorio kako je to logična stvar.




 »Predsjednik Sabora uvijek najavi s čim će se krenuti sljedeću srijedu i nećemo izvoditi iznenađenja, jer nam je bitno da budemo do kraja transparentni«, kazao je.


 Inače, SDP je u saborsku proceduru uputio prijedlog iskazivanja nepovjerenja Karamarku i pokretanje postupka njegova opoziva, prozivajući ga da je interes MOL-a stavio ispred interesa Hrvatske.


 SDP je ranije u Saboru tražio Karamarkovu ostavku, nakon što je tjednik Nacional objavio ugovor između tvrtke u vlasništvu Karamarkove supruge Ane Šarić Karamarko i tvrtke lobista mađarskog MOL-a Josipa Petrovića. U ugovoru stoji da je Petrović za usluge savjetovanja i medijskih analiza u razdoblju nakon dolaska Tomislava Karamarka na čelo HDZ-a, a prije njegova dolaska na vlast, tvrtki njegove supruge, tadašnje partnerice, isplatio najmanje 60 tisuća eura, odnosno nešto manje od pola milijuna kuna.