Podaci agencije AGB Nielsen

Sučeljavanje predsjedničkih kandidata na HRT-u gledalo gotovo 700.000 ljudi

Hina

Foto Igor Kralj/PIXSELL

Foto Igor Kralj/PIXSELL

Prijenos sučeljavanja jedanaest kandidata za predsjednika Republike Hrvatske izravno na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije (HTV1) u utorak je gledalo 18 posto opće populacije (AMR) odnosno 699.686 ljudi, izvijestili su s HRT-a 



ZAGREB Prijenos sučeljavanja jedanaest kandidata za predsjednika Republike Hrvatske izravno na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije (HTV1) u utorak je gledalo 18 posto opće populacije (AMR) odnosno 699.686 ljudi, izvijestili su s HRT-a pozivajući se na podatke agencije AGB Nielsen.


S HRT-a ističu da je i sučeljavanje na HTV4 gledalo 1,84 posto opće populacije, odnosno 71.611 ljudi. Navode kako je i udio u gledanosti sučeljavanja na programima HRT iznosio 46,1 posto, odnosno nešto manje od polovice svih onih koji su u tom trenutku bili pred svojim malim ekranima.


Hrvatska radiotelevizija na svom Prvom programu u nedjelju 22. prosinca na dan izbora priprema specijalnu emisiju koju će voditi Mislav Togonal i Zrinka Grancarić, a urednici su Branko Nađvinski, Ana Jelinić i Katarina Periša Čakarun.




Tijekom emisije reporteri će izvještavati uživo s lica mjesta odnosno iz izbornih stožera, a četiri politička komentatora u studiju HTV-a za gledatelje će analizirati sva zbivanja u izbornoj noći.


Nakon zatvaranja birališta u 19 sati objavit će izlazne ankete, ističu s HRT-a.