Doprinos zajednici

Studenti pokrenuli Ekonomsku kliniku: Besplatno pomažu građanima da prežive krizu

P. N.



Studenti od 3. do 5. godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu pokrenuli se jedinstvenu Ekonomsku kliniku. Zadnjih godinu dana kroz Ekonomsku kliniku besplatno pomažu građanima brojnim savjetima, a s obzirom na ekonomsku krizu, imaju pune ruke posla. Tako su u posljednjih  godinu dana riješili  više od 80 upita ljudi koji traže savjete, između ostalog, kako uštedjeti od plaće ili mirovine ili pak kakav kredit uzeti.


Pomagali su mnogim ljudima s kreditima u švicarcima i umirovljenicima savjetima kako da prežive unatoč malim mirovinama, dok su jednom OPG-u pomogli stručnim savjetovanjem o apliciranju za novac iz europskih fondova. O njihovoj stručnosti i kvalitetnom savjetovanju koje pružaju mnogima, svjedoče i brojni upiti iz inozemstva o poslovanju u Hrvatskoj.


Riječ je o 50-tak studenata, a među njima je čak 6 dobitnika rektorove i 9 dobitnika dekanove nagrade, svi oni ovime stječu kvalitetnu praksu, a građani pak dobivaju pomoć. Njihova priča inspirirala je i Novu TV koja je u emisiji Bolja Hrvatska emitirala prilog o njima.




Motivacija za osnivanje Ekonomske klinike počiva na konceptu društvene odgovornosti i želje da se ostvari doprinos razvoju zajednice u kojoj djelujemo. U Ekonomskoj klinici smatramo da svaki član društva treba doprinijeti zajednici na najbolji mogući način, a studenti vidimo kao jedan od najbitnijih faktora u izradnji i razvoju zajednice.


Pronaći ih možete putem web stranice ili na Facebooku.