Radikalna odluka Ramiza Pandžića

Štrajkat će glađu zbog najava o smanjenju kazne vlasniku Osijek Koteksa

Ladislav Tomičić

U svojedobnom razgovoru za Novi list Pandžić je tvrdio da je istražiteljima USKOK-a dostavio kvalitetne dokaze protiv Drage Tadića, a u USKOK-u je, tvrdio je, bio »pedesetak puta«. Pred istražiteljima je, napomenuo je, proveo ukupno oko 200 sati



ZAGREB Poduzetnik Ramiz Pandžić, čija je tvrtka svojevremeno radila kao podizvođač radova za Osijek Koteks, najavio je da započinje štrajk glađu ispred zgrade USKOK-a, koji će trajati najmanje do 19. studenog. U štrajk glađu Pandžić kreće s obrazloženjem da je zgrožen informacijom koju je »dobio ovih dana«, a prema kojoj je vlasnik Osijek Koteksa »Drago Tadić ipak postigao dogovor o drastičnom smanjenju kazne u aferi šljunak«. U otvorenom pismu upućenom javnosti Pandžić tvrdi i da će »raspravu koja je zakazana 19. studenoga pred Županijskim sudom u Osijeku odgoditi USKOK, jer Tadić više ne može odgađati, pa mu USKOK »izlazi u susret«. Podsjetimo, 19. studenog 2011. godine Ramiz Pandžić dao je intervju Novom listu u kojem je tvrdio da je Dragi Tadiću isplatio pet milijuna kuna mita da bi njegova tvrtka imala posao nabave šljunka za Osijek Koteks. 


– Gospodo Mladene Bajić i Dinko Cvitan, s obzirom na zadnje tekstove u medijima vezane na vaš dogovor s kriminalcem Dragom Tadićem izvješćujem vas o mojoj namjeri. Drago Tadić je zloupotrebom svoje tadašnje pozicije oteo od države, od mnogih poslovnih partnera, od radnika i od mene novce. Vas gospodine Bajiću i Vaše djelatnike treba biti sram što takvom čovjeku dajete oprosnice i imunitet i na taj način šaljete poruku građanima RH da treba samo što više ukrasti, a onda svojim bogatstvom i moći utjecati na institucije te se na taj način izvlačiti od zakonom predviđenih kazni, stoji u Pandžićevom otvorenom pismu. Uz podršku svoje dvoje punoljetne djece, napominje on, »započinjem štrajk glađu koji će trajati najmanje do 19.  studenog, kada će se ili održati rasprava ili će štrajk biti nastavljen«.


U svojedobnom razgovoru za Novi list Pandžić je tvrdio da je istražiteljima USKOK-a dostavio kvalitetne dokaze protiv Drage Tadića, a u USKOK-u je, tvrdio je, bio »pedesetak puta«. Pred istražiteljima je, napomenuo je, proveo ukupno oko 200 sati. 




Na pitanje zašto bi mu netko trebao vjerovati kad je i sam bio dio kriminalnog lanca, Pandžić je početkom 2011. Novom listu odgovorio: »Ne tražim da mi netko vjeruje. Za sve što sam rekao podastro sam dokaze. Ne očekujem da me netko doživljava kao žrtvu. Znam da sam suučesnik kaznenog djela, ali da bih radio – morao sam platiti. Možda sam tad sve ovo ranije trebao prijaviti, ali ne znam da li bih danas bio živ da sam to učinio.«