Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. studenoga 2019.

Štrajkaški odbor 3. maja: Razočarani smo, štrajk ide dalje, a od ponedjeljka mijenjamo priču

Foto S. Ježina
Foto S. Ježina
Autor:
Objavljeno: 23. kolovoz 2018. u 22:39 2018-08-23T22:39:08+02:00

U Štrajkaškom odboru Brodogradilišta 3. maj razočarani su rezultatima sastanaka o rješavanju problema u Uljanik grupi na kojemu su u četvrtak navečer u Banskim dvorima sudjelovali predsjednik Uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda i vlasnik Kermasa Danka Končara, ali ističu da ne odustaju od zahtjeva da im se isplati srpanjska plaća te da se štrajk nastavlja.

»Radnici su razočarani, štrajk se nastavlja, a od ponedjeljka mijenjamo priču,« rekao je predsjednik Štrajkaškog odbora u 3. maju Veljko Todorović.
Zamjenik predsjednika Štrajkaškog odbora Boris Bučanac smatra da »Vlada baca lopticu Upravi, a Uprava ju vraća Vladi jer očito ni sami ne znaju što i kako dalje.« »Svaka čast onima koji se ne osjećaju krivima za nastalu situaciju«, dodao je.

Upitno kako se od Končara, koji je odabran za strateškog partnera Uljanika, može nešto očekivati nakon što se čuje o događanjima u njegovu Brodotrogiru, rekao je.
Bučanac je ocijenio da bi stečaj mogao biti početak kraja 3. maja te da je pitanje što bi se sve događalo u tom procesu. »Razmotrit ćemo i dogovoriti se kada ćemo radikalizirati štrajkaške akcije«, zaključio je Bučanac.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.