Zadržan u bolnici

Štrajk glađu opasan po život: Branimir Glavaš hitno prevezen u zatvorsku bolnicu, svaki čas može umrijeti

Hina

Foto Arhiva

Foto Arhiva

 Branimir Glavaš, koji u istražnom zatvoru u Remetincu već 25 dana štrajka glađu, u nedjelju je zbog vrlo narušenog zdravstvenog stanja hitno prebačen u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici gdje će biti zadržan, objavljeno je u nedjelju kasno poslijepodne na njegovoj službenoj Facebook stranici



ZAGREB – Branimir Glavaš, koji u istražnom zatvoru u Remetincu već 25 dana štrajka glađu, u nedjelju je zbog vrlo narušenog zdravstvenog stanja hitno prebačen u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici gdje će biti zadržan, objavljeno je u nedjelju kasno poslijepodne na njegovoj službenoj Facebook stranici.


»Nadamo se da će pristati na medicinsku pomoć i izvući se iz situacije opasne po život«, stoji u objavi na Glavaševom Facebooku.


Glavašev odvjetnik Dražen Matijević izjavio je Hini kako nema nikakve informacije o tome što se dogodilo, ali ocjenjuje da se to moglo očekivati.Dodao je kako je Glavaš u zdravstvenom stanju u kojem svaki trenutak može umrijeti. »Čini se da neki to i žele«, dodao je odvjetnik Matijević.Branimir Glavaš je u istražnom zatvoru u Remetincu od 5. ožujka, kada je počeo i štrajk glađu.




Ustavni sud prije nekoliko dana djelomično je usvojio ustavnu tužbu Glavaševe obrane, i »cijelu priču o istražnom zatvoru«, odnosno o njegovu daljnjem trajanju, vratio na ponovno odlučivanje Vrhovnom sudu, koji odluku o tome mora donijeti do 5. travnja. Ako Vrhovni sud ne odluči drugačije, Glavašu istražni zatvor prestaje 5. travnja.


Predsjednik saborskog Kluba zastupnika HDSSB-a Josip Salapić 24. ožujka pozdravio je odluku Ustavnog suda, ali i izrazio zabrinutost za Glavaševo zdravstveno stanje zbog štrajka glađu, istaknuvši kako se Glavašu »do 5. travnja produžava agonija«.