Prognoza za danas

Što je danas lijep i sunčan dan: Vrijeme idealno za subotnji odmor, na cestama već formirane kolone

Hina

foto: pexels.com

foto: pexels.com

Najviša dnevna temperatura zraka od 29 do 32 stupnja.



ZAGREB – Sunčano i uglavnom vedro, a jutro po kotlinama i uz rijeke lokalno kratkotrajna magla, prognoza je DHMZ-a za subotu 30. srpnja.


Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjeren sjeverozapadni i zapadni.


Najviša dnevna temperatura zraka od 29 do 32, na obali i otocima do 34 °C.




Iz Hrvatskog autokluba javljaju da je kolona vozila na autocesti A1, pred naplatom na Lučkom iz smjera čvora Jankomir (A3), duga oko pet kilometara, a iz smjera čvora Buzin (A3) oko 1,5 km, na A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo na izlasku iz zemlje oko šest, na A4 Zagreb-Goričan pred naplatom Sv. Helena u smjeru Zagreba oko devet.


Kolona na A7 Rupa-Diračje, pred naplatom Rupa u smjeru Rijeke duga je oko kilometar.


Povremeni su zastoji na A1 između Zagreba i Bosiljeva te čvora Otočac i tunela Sv, Rok u smjeru mora, A2 Zagreb-Macelj, pred naplatom Zaprešić; A6 Rijeka-Zagreb, pred naplatom Oštrovica prema Krku; Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima.


Pojačano bez zastoja vozi se na A1 Zadar -Split – Ploče u oba smjera , A6 Rijeka Zagreb u smjeru mora, na Istarskom ipsilonu, državnoj cesti D1 između Zagreba i Karlovca (stara karlovačka)


Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici i Slavoniji te na autocestama A1 između Zagreba i Karlovca, na mostu Gacka, te između tunela Mala Kapela i Sveti Rok, A3 Bregana-Lipovac između čvorova Križ i Nova Gradiška.


HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.


Pojačan je promet na GP- ulazak -Bajakovo, Goričan, Kaštel, Plovanija, Metković, Aržano, izlazak- Bajakovo, Stara Gradiška, Tovarnik– oba smjera, Macelj, Klek, Zaton Doli, Rupa.


Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.