U iščekivanju rezultata referenduma

Stipić: ‘Sa sigurnošću mogu reći da će sindikat Preporod odbiti Vladinu ponudu’

P. N.

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Za sada je obrađeno već 300 osnovnih i srednjih škola, što čini 75 posto članstva Preporoda



Rezultati referenduma u kojem su se učitelji izjasnili o Vladinoj ponudi trebali bi stići u sindikalne središnjice uskoro, ali prema neslužbenim informacijama – sindikati obrazovanja odlučili su Banskim dvorima reći – NE, javlja RTL. 


Izjašnjavanje u školama završilo je već u 14 sati. Nakon toga su županijski sindikalni povjerenici morali prikupiti podatke i sve ih poslati u središnjice sindikata. Za sada je obrađeno već 300 osnovnih i srednjih škola, što čini 75 posto članstva Preporoda. Uskoro bi trebali biti poznati i konačni podaci.


Željko Stipić, predsjednik sindikata Preporod, za RTL Danas je rekao da ne može govoriti o postocima, ali da sa sigurnošću može reći da će Vladina ponuda, kad je riječ o sindikatu Preporod, biti odbijena.




“Odbijanje ponude Vlade znači nastavak štrajka. Jedino što je sigurno jest da će štrajk sutra biti nastavljen. Bilo bi dobro da se ovaj vikend iskoristi da Vlada i sindikati opet sjednu za stol i da se vidi kako doći do kvalitetnije ponude s kojom će sindikati moći izaći pred članstvo”, rekao je Stipić.


Stipić kaže da se puno vremena izgubilo jer se problem nije ozbiljno shvatio.


“Ja želim vjerovati da su sad u Vladi napokon shvatili da nam je voda do grla i da se treba promptno reagirati, da se tu nema što čekati, nego da se treba prihvatiti rješenja problema. Čanstvo je koje će odlučiti je li Vladina ponuda prihvatljiva i zaustavlja li se štrajk”, zaključuje Stipić.


U petak u 11 sati bit će poznati službeni podaci svih osnovnih i srednjih škola.