Zanimljiv dvoboj

Sraz bivšeg predsjednika i njegovog predstojnika: Mesić i Božinović na izborima postaju suparnici

Dražen Ciglenečki

Premda se Božinović učlanio u HDZ tek 2011. godine, isto kad i Plenković, i nema značajnijeg iskustva u radu te stranke, novi ga je predsjednik postavio za svojeg savjetnika



Davor Božinović je preko noći postao jedan od najvažnijih Plenkovićevih ljudi. Premda se Božinović učlanio u HDZ tek 2011. godine, isto kad i Plenković, i nema značajnijeg iskustva u radu te stranke, novi ga je predsjednik postavio za svojeg savjetnika.


Na jučerašnjem sastanku na Prisavlju o detaljima debate predsjednika HDZ-a i SDP-a, socijaldemokrate je, uz glasnogovornicu Danicu Juričić, predstavljao njihov šef kampanje Igor Dragovan, dok je Plenković poslao glasnogovornika Ivana Jabuku i Božinovića, a ne šefa HDZ-ove kampanje Damira Jelića.


I ta činjenica pokazuje da Plenković ima veliko povjerenje u Božinovića. Bit će zanimljivo ako će Božinović zbog toga dobiti i mjesto na HDZ-ovoj izbornoj listi.




U tom bi se slučaju na suprotnim stranama našli Stjepan Mesić, koji će biti kandidat Narodne koalicije, i Božinović koji je bio predstojnik njegovog Ureda dok je bio predsjednik Republike.