Hladnica

Sramotan prizor u Dubrovniku: Na malonogometnom terenu od klupa složili kukasti križ

Portal Novilist.hr

Foto HNS Dubrovnik

Foto HNS Dubrovnik



U ranim jutarnjim satim na malonogometnom terenu u Hladnici osvanuo je kukasti križ napravljen od klupa za sjedanje, koje stoje odmah do terena.


Incident su primjetili i slikali građani, koji su također pozvali policiju na očevid.


Za pretpostaviti je da će snimke nadzornih kamera pomoći u istrazi, a navodno počinitelji su to uradili nakon utakmica turnira, piše Dubrovački vjesnik.




Fotografije možete pogledati OVDJE.


Hladnica je jedan od najvećih kvartova Dubrovnika.


Nakon incidenta oglasio se dubrovački HNS. Poručuju da najoštrije osuđuju posljednji incident s fašističkim simbolima koji je sramotu Dubrovnika ponovno stavio na naslovnica nacionalnih medija, a uskoro vjerojatno i znatno dalje.


Ovog puta incident je nastao na malonogometnom terenu u Hladnici gdje su još uvijek nepoznati počinitelji od klupa za sjedanje koje stoje odmah do terena napravili kukasti križ.


Ali, ističe se u priopćenju podružnice HNS Dubrovnik, HNS ujedno osuđuje i ponašanje gradonačelnika Frankovića, koji već gotovo godinu dana ignorira uporno upozorenja vijećnika HNS-a s govornice Gradskog vijeća.


– Podsjećamo da već skoro 12 mjeseci u najvećem gradskom kotaru Mokošica brojne lokacije, pa i glavna šetnici stoje unakažene fašističkim simbolima, a do dana današnjeg isti nisu uklonjeni od strane komunalnih službi Grada. Nažalost, takvi simboli nalaze se i po drugim dijelovima našeg grada, i do danas ih nitko nije našao potrebno ukloniti.


Upornim oglušivanjem na upozorenja vijećnika HNS-a i naših sugrađana gradonačelnik Franković i odgovorne osobe komunalnih društava postali su sukrivci za ovaj posljednji incident jer su prešutno dali podršku za sve ovakve, prošle i buduće, incidente koji nisu na ponos naše države, a posebice ne našeg grada, poručuju