Župan Ževrnja ogorčen

Splitsko-dalmatinska županija će uskratiti financiranje “Marulićevim danima” zbog Frljićeve predstave

Hina

Zlatko Ževrnja / Foto Miranda Cikotic/PIXSELL

Zlatko Ževrnja / Foto Miranda Cikotic/PIXSELL

»Ovo nisu 'Marulićevu dani', ovo čemu svjedočimo i što ćemo nekoliko dana biti prisiljeni gledati u našem nacionalnom kazalištu u Splitu je gruba zloupotreba Festivala hrvatske drame 'Marulićevi dani,'« istaknuo je Ževrnja u ponedjeljak navečer u objavi na Facebooku



SPLIT Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja najavio je kako će Županija uskratiti financiranje »Marulićevim danima« zbog predstave Olivera Frljića »Naše nasilje i vaše nasilje«, koja, rekao je, na najgrublji način vrijeđa ljudske, vjerske i nacionalne osjećaje.


»Ovo nisu ‘Marulićevu dani’, ovo čemu svjedočimo i što ćemo nekoliko dana biti prisiljeni gledati u našem nacionalnom kazalištu u Splitu je gruba zloupotreba Festivala hrvatske drame ‘Marulićevi dani,’« istaknuo je Ževrnja u ponedjeljak navečer u objavi na Facebooku.


Po njegovim riječima, cilj Festivala, sukladno Pravilniku, treba biti promocija hrvatske dramske književnosti u kazalištu, a ne grubo vrijeđanje vjerskih i nacionalnih osjećaja.




»Predložene predstave, među kojima se nalazi i predstava Olivera Frljića koja na najgrublji način vrijeđa ljudske, vjerske i nacionalne osjećaje, su njihovi autorski projekti, a ne kazališne predstave nastale na hrvatskoj dramskoj književnosti. Zbog toga je predstavnik Splitsko-dalmatinske županije glasao protiv izbora predstava i zbog toga će Županija uskratiti financiranje ovakvih – navodnih – ‘Marulićevih dana,’« poručio je Ževrnja.