Nesreća u hotelu

Smrt hrvatskog čuvara u Kabulu: “U šoku sam, trebao je idući mjesec doma”

Hina

REUTERS

REUTERS

Valentin Eskeričić je ondje radio u jednom hotelu kao zaštitar privatne strane kompanije, a prema neslužbenim informacijama, pozlilo mu je u kupaonici, pa se poskliznuo i slomio vrat. Iako su njegovi prijatelji sumnjali da nije nastradao u nekoj borbi ili napadu, njegov otac, koji se također zove Valentin, potvrdio je Jutarnjem listu da se radi o nesretnom slučaju



Valentin Eskeričić (40) iz Kupine kraj Slavonskog Broda umro je u petak u Kabulu u Afganistanu, potvrdilo je Ministarstvo vanjskih poslova a piše Jutarnji list u nedjelju.


Eskeričić je ondje radio u jednom hotelu kao zaštitar privatne strane kompanije, a prema neslužbenim informacijama, pozlilo mu je u kupaonici, pa se poskliznuo i slomio vrat. Iako su njegovi prijatelji sumnjali da nije nastradao u nekoj borbi ili napadu, njegov otac, koji se također zove Valentin, potvrdio je Jutarnjem listu da se radi o nesretnom slučaju.


»Posjetio me predstavnik britanske agencije za koju je radio i rekao mi za njegovu smrt. Velik mi je to bio šok. On je još prije 20 godina otišao raditi u inozemstvo i dva puta je obišao zemaljsku kuglu pa sam se bojao svaki put kada bi bio neki napad. I onda mi ovako iznenada jave da je umro a trebao je idući mjesec doći doma«, rekao je njegov otac.




Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova rekli su da su krenuli s procedurom povratka njegova tijela iz Afganistana, a Eskeričićev otac je rekao da će se obdukcija napraviti u Hrvatskoj, piše u nedjelju Jutarnji list.