Presudio im nestanak struje?

Smijenjena dvojica direktora u kontroli zračne plovidbe

Ana Raić Knežević

Jesu li njihove smjene u izravnoj vezi s teškim incidentom što se dogodio 30. srpnja ove godine kada je u zgradu HKZP-a na zagrebačkom Plesu tijekom kišnog nevremena prodrla voda, pa je isključena struja zbog čega je nebo nad hrvatskom ostalo bez nadzora u trenutku dok je njime prolazilo više od sto aviona, za sada nam nije potvrđeno



ZAGREB » Dvojica direktora smijenjena su u Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe (HKZP). Riječ je o, kako doznajemo, Borisu Gaćini, dosadašnjem direktoru sektora tehnike HKZP-a, te Milivoju Severu Cuglinu, direktoru upravljanja zračnim prometom. Jesu li njihove smjene u izravnoj vezi s teškim incidentom što se dogodio 30. srpnja ove godine kada je u zgradu HKZP-a na zagrebačkom Plesu tijekom kišnog nevremena prodrla voda, pa je isključena struja zbog čega je nebo nad hrvatskom ostalo bez nadzora u trenutku dok je njime prolazilo više od sto aviona, za sada nam nije potvrđeno.


   – Istraga o tom izvanrednom događaju trebala bi biti okončana do kraja rujna, odgovorila nam je kratko glasnogovornica HKZP-a Marina Halužan dok su nam na pitanja o smjenama odgovori uskraćeni. Ni sam smijenjeni direktor Sever Cuglin nije bio jučer raspoložen za ragovor s novinarima, te nam je samo kratko odgovorio kako ne može dati izjavu o razlozima svoje smjene.