Otkriven niz nepravilnosti

Smijenjen ravnatelj NCVVO-a Goran Sirovatka

Hina

»U slučaju Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja na temelju stručnog nadzora utvrđen je čitav niz propusta, temeljem kojih, kao ministar, imam obvezu, u skladu sa zakonom o ustanovama, zatražiti od Upravnog vijeća da, ukoliko su ti prekršaji takvi da su bitno ugrozili poslovanje Nacionalnog centra, pokrene postupak razrješenja ravnatelja«, rekao ministar Jovanović



 GORIČAN/ ZAGREB – Upravno vijeće Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja razriješilo je na današnjoj sjednici Gorana Sirovatku dužnosti ravnatelja te ustanove.


Upravno vijeće također je vršiteljicom dužnosti ravnateljice Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja imenovalo Alenku Buntić Rogić, te je raspisalo javni natječaj za ravnatelja te ustanove, priopćeno je iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.


Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović u ožujku je objavio da je predložio razrješenje ravnatelja Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Gorana Sirovatke zbog niza nepravilnosti koje su otkrivene u radu te institucije.




»U slučaju Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja na temelju stručnog nadzora utvrđen je čitav niz propusta, temeljem kojih, kao ministar, imam obvezu, u skladu sa zakonom o ustanovama, zatražiti od Upravnog vijeća da, ukoliko su ti prekršaji takvi da su bitno ugrozili poslovanje Nacionalnog centra, pokrene postupak razrješenja ravnatelja«, rekao je tada ministar Jovanović. 


Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je večeras kako smjenom ravnatelja Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) Gorana Sirovatke nije ugrožena državna matura.“


Ministar Jovanović je večeras u Goričanu izjavio kako je Sirovatka razriješen zbog niza nepravilnosti koje su otkrivene u radu tog centra.


Ministar je rekao i kako je raspisan javni natječaj za novog ravnatelja koji traje 30 dana, a ujedno je opovrgnuo navode kako natječaj namješta jednoj od svojih pomoćnica. Istaknuvši kako nitko zdrave pameti ne bi napravio nešto takvo, pozvao je sve one koji ispunjavaju uvjete da se jave na natječaj.


Jovanović je u Goričanu u Međimurskoj županiji otvorio radove na izgradnji sportske dvorane osnovne škole.


»Sve veći broj djece je pretio, bolestan i neaktivan, a ova će dvorana omogućiti razvoj mladih i zdravih ljudi«, rekao je, naglasivši pritom kako svečanost nema veze s predstojećim lokalnim izborima.


Jovanović je simboličnom »prvom lopatom« označio početak radova na prvoj fazi radova.


Prva faza vrijednosti je 633 tisuće kuna, od čega je Međimurska županija osigurala pola milijuna kuna, a ostatak Općina Goričan. Prva faza uključuje izradu projektne dokumentacije, izgradnje temelja i glavne ploče.


Ministar Jovanović izrazio je nadu kako će cijela dvorana, čija je ukupna vrijednost procijenjena na 14 milijuna kuna, biti uz pomoć Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dovršena za dvije godine.