Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. rujna 2019.
Uklanjanje umjetničkog djela Mirona Milića

Slučaj umaškog murala: Bassanese smatra da je ravnatelj uzeo ovlasti koje mu ne pripadaju

Snimio Sergej DRECHSLER / NL rahiva
Snimio Sergej DRECHSLER / NL rahiva
Autor:
Objavljeno: 1. srpanj 2015. u 0:29 2015-07-01T00:29:34+02:00

Od Školskog odbora će se tražiti da preispita cjelokupan slučaj, posebno činjenicu da si je ravnatelj samovlasno prisvojio ovlasti koje mu ne pripadaju, te da s tim u vezi poduzme odgovarajuće mjere

UMAG   Umaški gradonačelnik Vili Bassanese priopćenjem je reagirao na brojne napise u elektroničkim i tiskanim medijima u Hrvatskoj u kojima se posljednjih dana govori o uklanjanju murala akademskog slikara Mirona Milića sa zgrade Osnovne škole Marije i Line u Umagu.

Ravnatelj škole odlučio je samovoljno, bez konzultacija sa Školskim odborom kao tijelom upravljanja ustanovom, bez konzultacija s resornim pročelnikom, ili gradonačelnikom, prebojati naslikani mural.

Od Školskog odbora će se tražiti da preispita cjelokupan slučaj, posebno činjenicu da si je ravnatelj samovlasno prisvojio ovlasti koje mu ne pripadaju, te da s tim u vezi poduzme odgovarajuće mjere.

Da Indirekt Festival i Grad Umag ne bi ostali zakinuti za umjetnička djela Mirona Milića, organizatorima Indirekta i umjetniku Miliću nudi se drugo pogodno mjesto na kojemu bi oslikao jedno od svojih djela, a pri tom bi gradska uprava snosila sve troškove njegove realizacije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.