Ususret Velikoj Gospi

Slovenski prometni servisi očekuju duže čekanje na hrvatsko-slovenskim prijelazima za produženi vikend

Hina

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Državni prometno-informacijski centar najavio je da će prometno opterećenje u te dane biti veliko na svim graničnim prijelazima s Hrvatskom, posebno na prijelazu Gruškovje/Macelj, te svim prijelazima u Istri



LJUBLJANA Produženi vikend zbog blagdana Velike Gospe koji je neradni dan u većem dijelu Europe bit će jedan od prometno najopterećenjih u ovoj turističkoj sezoni, pa slovenski prometni servisi u petak upozoravaju da će se duže čekati na hrvatsko-slovenskim graničnim prijelazima.


Državni prometno-informacijski centar najavio je da će prometno opterećenje u te dane biti veliko na svim graničnim prijelazima s Hrvatskom, posebno na prijelazu Gruškovje/Macelj, te svim prijelazima u Istri.


Zastoji se, kako navode, mogu očekivati i pred tunelom Karavanke na austrijskoj i slovenskoj strani. Vrijeme čekanja za osobne automobile na izlaz iz Slovenije na prijelazu Gruškovje/Macelj, po informacijama uprave slovenskih autocesta, trenutno je pola sata.




Pojačan promet prema jugu najavljen je i za subotu, a iz Hrvatske prema Sloveniji u nedjelju i utorak, kad se također mogu očekivati zastoji na granici i duže vrijeme putovanja.