Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
18. studenoga 2019.
Miješanje u urednički posao presuđuje ravnatelju HRT-a

Skandal za skandalom - Radmana će Sabor razriješiti već sljedećeg tjedna?

Goran Radman / Foto Sandra ŠIMUNOVIĆ / CROPIX
Goran Radman / Foto Sandra ŠIMUNOVIĆ / CROPIX
Autor:
Objavljeno: 4. srpanj 2013. u 20:11 2013-07-04T20:11:00+02:00

Osim što se Radman umiješao u uređivanje programa kako je pisao Novi list, Jutarnji list saznaje kako nije u svojoj imovinskoj kartici naveo vlasništvo nad Vilom park na Bohinjskom jezeru

ZAGREB Nadzorni odbor HRT-a u ponedjeljak će, kako se neslužbeno doznaje, raspravljati o tome da se Hrvatskom saboru predloži razrješenje glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana. Hitnu izvanrednu sjednicu NO otvorenu za javnost traži zamjenik predsjednika NO Goran Krmpotić ponukan novinskim napisima o novim, blago rečno, diskutabilnim potezima što ih je povukao glavni ravnatelj.

Naime, osim što se Radman umiješao u uređivanje programa kako je pisao Novi list, Jutarnji list saznaje kako nije u svojoj imovinskoj kartici naveo vlasništvo nad Vilom park, hotelom s četiri zvijezdice na Bohinjskom jezeru.

Vila Park

Na internetskim stranicama Vile Park stoji među ostalim da ima osam luksuznih dvokrevetnih soba opremljenih tv-om, frižiderom, sefom i bežičnim internetom, a svaka soba ima balkon s pogledom na brda. Noćenje s doručkom u sezoni košta 60 eura po osobi, a s uključenom večerom 70 eura po osobi. Zanimljivije je, međutim, da se radi o nekretnini koja je bila u vlasništvu Saveza komunista Hrvatske, da bi je nakon raspada SFRJ naslijedio SDP koji ju je 2003. prodao slovenskom poduzeću Gorana Radmana.

Glavni ravnatelj HRT-a je Jutarnjem listu preko HRT-ove službe za odnose s javnošću priznao da je hotel njegov te poručio kako je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa uputio pitanje treba li u imovinskoj kartici navesti i imovinu u inozemstvu. Da su Radmanov upit dobili potvrdili su i u Povjerenstvu. Dobili su ga onog trena kada je na HRT stigao upit o slovenskoj nekretnini Gorana Radmana.

Hitna sjednica

U svemu tome dio članstva NO HRT-a nalazi razloge za hitnom sjednicom. Da bi ista mogla dotjerati do razriješenja sugerira i jučerašnji facebook status Gorana Beusa Richembergha, HNS-ova zastupnika i člana Odbora za informiranje, infromatizaciju i medije.

– U ovoj vrlo delikatnoj ali posve neodrživoj situaciji, u koju se doveo glavni ravnatelj HRT-a, ali u koju je doveo i tu medijsku kuću, nameće mi se samo jedan zaključak: Goranu Radmanu ne preostaje ništa drugo nego da dade neopozivu ostavku na svoju dužnost kako bi Hrvatski sabor do konca narednoga tjedna mogao imenovati vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja – napisao je Beus Richembergh.

Zatraži li NO Radmanovu ostavku, ako ga Sabor razrješi, ili ako Radman sam odstupi kako to zazizva HNS-ov zastupnik, Sabor na njegovo mjesto mora žurno postaviti v.d. ravnatelja do 15. srpnja i početka saborske stanke.

Možda će se o slučaju nešto više saznati danas za kada je u 13 sati glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman sazvao hitnu konferenciju za novinare.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.