Nestala djevojčica

Sirijac registriran i u Crnoj Gori i u BiH, ali oba puta bez kćerkice Allse

P. N.

Foto Screenshot Twitter

Foto Screenshot Twitter

Na teritoriju Crne Gore od strane pripadnika Uprave policije nije registriran nitko od članova obitelji G.W., tako ni kćer Allsa



RIJEKA Nakon što je u RTL-ovoj emisiji Potraga u srijedu objavljeno kako je 43-godišnji Sirijac Wadi Ghazi, 30. kolovoza registriran u BiH prilikom traženja azila, ali tom prilikom uz njega nije bila petogodišnja djevojčica Allsa, za kojom traga, ista potvrda danas je stigla iz Crne Gore.


Novinari Potrage poslali su upit i Sektoru granične policije Crne Gore odakle su odgovorili da je njegov nezakonit prelazak državne granice Crne Gore iz Albanije zabilježen 23. kolovoza. Tada je, kažu, smješten u Prihvatilište za strance.


– Budući da je izrazio namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu nije pokrenut prekršajni postupak zbog nezakonitog ulaska na teritoriju Crne Gore. Isti je predan službenicima Centra za prihvat, Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, na dalju nadležnost.




Također, na teritoriju Crne Gore od strane pripadnika Uprave policije nije registriran nitko od članova obitelji G.W., tako ni kćer Allsa, odgovorili su RTL-u.


Wadi Ghazi na društvenim je mrežama objavio kako traga za svojom kćeri nakon što ga je hrvatska policija na području Plitvica odvojila od nje, vratila u BiH te mu razbila mobitel. Djevojčica je, tvrdi, sama ostala u Hrvatskoj, a nakon što je slučaj dospio u medije pokrenuta je opsežna potraga za njegovom kćeri.