Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Za nagodbu između vjerovnika

Sindikati podržavaju izvanrednu upravu Agrokora

Snimio Darko JELINEK
Snimio Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 5. veljača 2018. u 15:16 2018-02-05T15:16:33+01:00

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske i Sindikat trgovine Hrvatske podržali su u ponedjeljak rad izvanredne uprave Agrokora čiji je cilj postizanje nagodbe između vjerovnika

ZAGREB Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske i Sindikat trgovine Hrvatske podržali su u ponedjeljak rad izvanredne uprave Agrokora čiji je cilj postizanje nagodbe između vjerovnika.

Dva sindikata koji u sustavu Agrokora imaju najveći broj članova, u zajedničkom priopćenju izražavaju »punu potporu radu izvanredne uprave, koji ide u smjeru sklapanja nagodbe između vjerovnika«.

Sklapanje nagodbe između vjerovnika jedini je način opstanka društava iz sustava Agrokora, te zadržavanja gospodarske djelatnosti i radnih mjesta, ocjenjuju sindikati.

»Radnici očekuju političko okruženje koje će osigurati uvjete u kojima će vjerovnici u postupku izvanredne uprave sklopiti nagodbu u zakonom predviđenom roku i na taj način osigurati gospodarsku budućnost društvima iz sustava Agrokora, a radnicima osigurati posao i budućnost u Hrvatskoj«, stoji u priopćenju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.