Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Borba za povećanje plaća

Sindikati Vertikale obrazovanja najavili štrajk zbog izostanka dijaloga s premijerom

Branimir Mihalinec / Foto  Darko JELINEK / NL arhiva
Branimir Mihalinec / Foto Darko JELINEK / NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 12. rujan 2015. u 17:33 2015-09-12T17:33:00+02:00

Sindikati u priopćenju podsjećaju kako su Vladi postavili zahtjev za povećanjem plaća od 4 posto za zaposlenike u obrazovanju i znanosti, a temeljem povećanja plaća zdravstvenih radnika koje je Vlada ugovorila početkom kolovoza

ZAGREB  Sindikati Vertikale obrazovanja – Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja i Nezavisni sindikaz zaposlenih u srednjim školama Hrvatske – najavili su u subotu da kreću u organizaciju štrajka zbog izostanka dijaloga s premijerom i Vladom oko povećanja plaća zaposlenih u obrazovanju i znanosti.

Sindikati u priopćenju podsjećaju kako su Vladi postavili zahtjev za povećanjem plaća od 4 posto za zaposlenike u obrazovanju i znanosti, a temeljem povećanja plaća zdravstvenih radnika koje je Vlada ugovorila početkom kolovoza.

»Budući da je najavljeni sastanak s premijerom po ovom pitanju izostao i da nije moguće uspostaviti dijalog, Sindikati Vertikale obrazovanja su na danas održanoj sjednici središnjih tijela odlučili da kreću u organizaciju štrajka. Odluka o štrajku donesena je većinom glasova članova središnjih tijela (41 glas za, 8 glasova protiv i 5 suzdržanih)«, kažu u priopćenju.

Navode kako će o datumu i modalitetima štrajka odluku donijeti štrajkaški odbor, koji čini predsjedništvo Vertikale sindikata obrazovanja.

Priopćenje su potpisali predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem, predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić i predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze