Koeficijenti i dodaci

Sindikat hrvatskih učitelja poslao poruku ogorčenim članovima: ‘Nitko nije zakinut’

P. N.

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek



Nakon bure koja se podigla u dijelu prosvjetara nakon jučerašnjeg postizanja dogovora s Vladom o prekidu štrajka i najave dijela ogorčenih članova da će napustiti sindikat, oglasio se sinoć i Sindikat hrvatskih učitelja.


Oni su prokomentirali činjenicu da će nastavnicima plaće biti podignute u tri koraka kroz koeficijente, a nenastavnom osoblju kroz dodatke. No tvrde – nitko nije zakinut.


Poštovani svi, nitko nije zakinut! Ostvarili smo povećanje koeficijenta složenosti poslova kroz tri koraka za 6,11 posto za sve učitelje, nastavnike, stručne suradnike i odgajatelje u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama. Ostvarili smo povećanje koeficijenta složenosti poslova za tajnike i računovođe za devet posto.




Ostvarili smo povećanje plaća za nenastavno osoblje kroz dodatke na plaće za 6,11 posto uz jednaku dinamiku povećanja kao i povećanje koeficijenata učitelja/nastavnika.


Kako koeficijenti nenastavnog osoblja nisu zaostajali za koeficijentima istih radnih mjesta unutar javnih službi nismo mogli ostvariti povećanje plaće kroz koeficijente, već kroz dodatke na plaće.


Zahvaljujući našem štrajku povećat će se osnovica za plaću u 2020. godini za sve zaposlene u javni službama za 6,12 posto u tri koraka po dva posto”, poručili su iz Sindikata hrvatskih učitelja.