Štrajk prosvjetara

Sindikalci kažu da su mediji nasjeli na laž: ‘Nitko iz Vlade nas nije zvao’

Hina

Foto Marko Prpić / PIXSELL

Foto Marko Prpić / PIXSELL



Obrazovni sindikati u štrajku potvrdili su Hini da im do utorka ujutro nije stigao poziv za nastavak pregovora s Vladom, pa zaključuju da danas neće biti očekivanog sastanka na kojemu je Vlada trebala dati svoj konačan odgovor o sindikalnim zahtjevima za povećanjem koeficijenata složenosti poslova.


Čelnici obrazovnih sindikata početkom prošloga tjedna, nakon sastanka u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, najavili su kako se Vladin odgovor na njihove zahtjeve za povećanjem koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto može očekivati ovog ponedjeljka.


Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović u ponedjeljak je najavio da će sa sindikatima razgovarati danas, međutim, iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama potvrdili su da do utorka ujutro, kada broje 23. dan u štrajku, nisu primili očekivani poziv na sastanak.




»Vidim da su i mediji pod utjecajem laži koje su jučer izgovorene da će danas biti pregovori«, izjavio je Hini predsjednik tog sindikata Branimir Mihalinec.


Kazao je da će zajedno sa predsjednicom Sindikata hrvatskih učitelja Sanjom Šprem u 12 sati održati konferenciju za medije, na kojoj će najaviti daljnje aktivnosti u štrajku te izvijestiti o današnjem odazivu.


U utorak štrajkaju osnovne i srednje škole u Krapinsko-zagorskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji te fakulteti. Iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja također su potvrdili da niti njima nije došao poziv na sastanak.