Zagađenje u Slavonskom Brodu

Sinčić: Pretpostavljam da je za onečišćenje odgovorna tvrtka Ivana Čermaka

Hina

Ivan Vilibor Sinčić ministru zaštite okoliša Ćoriću uopće ne vjeruje  / Snimio Denis LOVROVIĆ

Ivan Vilibor Sinčić ministru zaštite okoliša Ćoriću uopće ne vjeruje / Snimio Denis LOVROVIĆ

»Sve ide u smjeru toga da se zataška količina goriva koja je iscurila u vodovod. Treba utvrditi istinu pa ćemo znati tko je odgovoran, no moja pretpostavka je da je odgovorno poduzeće gopodina Čermaka jer su oni bili na licu mjesta i obavljali radove i morali su znati o incidentu«, kazao je Sinčić



ZAGREB Čelnik Živog Zida Ivan Vilibor Sinčić zatražio je u srijedu da se hitno utvrdi istina oko zagađenja u Slavonskom Brodu te je iznio pretpostavku kako je za to odgovorna tvrtka Ivana Čermaka.


»Sve ide u smjeru toga da se zataška količina goriva koja je iscurila u vodovod. Treba utvrditi istinu pa ćemo znati tko je odgovoran, no moja pretpostavka je da je odgovorno poduzeće gopodina Čermaka jer su oni bili na licu mjesta i obavljali radove i morali su znati o incidentu«, kazao je Sinčić novinarima u Saboru.


Ministru zaštite okoliša Tomislavu Ćoriću, kaže, uopće ne vjeruje.




»On je član vlade Andreja Plenkovića, daleko najkorumpiranije vlade u hrvatskoj političkoj povijesti. On svoje projekte radi po političkom, a ne stručnom ključu«, rekao je Sinčić.


Komentirao je i prijepore oko izbora šefa Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu rekavši kako mu je žao što je obrazovna reforma opet talac političkih prepucavanja unutar vladajuće većine.