Presica

Sinčić: Iza pokušaja ‘otimanja stranke’ stoji HDZ i Brkić, postoji samo jedan Živi zid sa mnom na čelu

Hina

»Ovo je velika pobjeda za Živi zid protiv paraobavještajnih struktura koje su izmislile iz ničega jednu skupštinu i htjele prikazati da ima veze s nama te htjeli na podmukli način registrirati i oteti našu stranku. Ovo je trajan signal da se u Hrvatskoj više ne može raditi što se hoće jer ovo više nije 93' ili '95'«, poručio je Sinčić. Želim poslati jasnu poruku da je Živi zid jači nego ikada, da je jedinstven. Postoji samo jedan Živi zid i samo jedan njegov predsjednik, a to je Ivan Vilibor Sinčić, poručio je čelnik Živog zida s konferencije za novinare ispred Hrvatskog sabora



Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić predočio je u petak na konferenciji za novinare rješenje Ministarstva uprave kojim je odbijen zahtjev Siniše Gabrića za upisom i promjenom sjedišta i glavnih osoba za zastupanjem stranke te poručio da postoji samo jedan Živi zid s njime na čelu.


Ustvrdio je i da iza pokušaja ‘otimanja stranke’ stoji HDZ i Milijan Brkić.


U odluci Ministarstva od 19. srpnja stoji i da – s obzirom da je utvrđeno da sjednica skupštine 19. lipnja nije valjano sazvana – ne mogu se pravovoaljanima smatrati niti odluke usvojene na toj sjednici.




Lažni Živi zid je 19. lipnja, izabrao novo stranačko vodstvo na izvanrednoj izbornoj skupštini, na kojoj je iz vodstva stranke izbačen njegov čelnik i saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić, protiv kojega su članovi te skupštine podnijeli četiri kaznene prijave. Za predsjednika Živog zida izabran je Siniša Gabrić, dopredsjednik je Neno Koljaja, a glavni tajnik Hrvoje Kekez, koji čine i novi Glavni odbor stranke.


Ovo je velika pobjeda za Živi zid protiv paraobavještajnih struktura


»Ovo je velika pobjeda za Živi zid protiv paraobavještajnih struktura koje su izmislile iz ničega jednu skupštinu i htjele prikazati da ima veze s nama te htjeli na podmukli način registrirati i oteti našu stranku. Ovo je trajan signal da se u Hrvatskoj više ne može raditi što se hoće jer ovo više nije 93′ ili ’95’«, poručio je Sinčić. Želim poslati jasnu poruku da je Živi zid jači nego ikada, da je jedinstven. Postoji samo jedan Živi zid i samo jedan njegov predsjednik, a to je Ivan Vilibor Sinčić, poručio je čelnik Živog zida s konferencije za novinare ispred Hrvatskog sabora.


Izrazio je zadovoljstvo rješenjem te je najavio da uskoro kreću u kampanju, poručivši da se stranka neće osvrtati na podmetanja. Smatra da iza tih podmetanja stoji HDZ i Milijan Brkić.


»To je bila skupština organizirana pred izbore, da se uvede pomutnja među naše birače i da se pokuša poslati poruka da je više Živih zidova. Taj je projekt propao, pravno ćemo goniti sve odgovorne, preko institucija, a i preko privatnih tužbi. Iza toga stoji HDZ i Milijan Brkić, koji je orkestrirao ovaj pokušaj napada izvana«, naglasio je Sinčić.


Pretpostavlja da je Brkić htio uvesti pomutnju među birače ‘trećeg puta’ kako bi ojačao Most, da bi mogli nakon izbora koalirati i preuzeti vlast. »To im neće uspjeti«, poručio je Sinčić te istaknuo da su podnijeli kaznene prijave protiv odgovornih kao i protiv Brkića.


»Postoji samo Živi zid upisan u registar stranaka pod brojem 226 i ja sam predsjednik tog Živog zida«, ponovio je.


Član Glavnog odbora Živog zida Hrvoje Runtić ustvrdio je da je i HDZ-u i SDP-u i ‘podzemlju’ jasno da je jedina alternativa, treći put – Živi zid. »Cilj ovog manevra je bio razbiti Živi zid u nekakva dva, gurnuti i jedan i drugi ispod praga te nas neutralizirati. Ovim rješenjem smo to otklonili«, kazao je.


Najavio je da će slijedeći tjedan predstaviti koaliciju nekoliko stranaka, udruga i nezavisnih stručnjaka.