Predsjednik Živog zida

Sinčić: Glasat ćemo za iskazivanje nepovjerenja svima

Hina

"Marić je u Vladu došao po zadatku, pogurao lex Agrokor da spasi ratni plijen Ivice Todorića, mijenjao je Zakon o faktoringu da sakrije muljaže s mjenicama, mijenjao Zakon o računovodstvu da se odgodi financijsko izvješće Agrokora. Tko zna što bi još napravio i što će napraviti", izjavio je Sinčić



Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić izjavio je da njegova stranka neće sudjelovati u preslagivanju većine ni s HDZ-om niti SDP-om, a ako dođe do novih izbora, rekao je, Živi zid je spreman. 


“Živi zid neće sudjelovati ni u kakvim preslagivanjima, niti na lijevo niti na desno, niti s HDZ-om niti s SDP-om. Mi imamo odgovornost prema svojim biračima i držat ćemo se našeg stava i programa koji smo iznijeli prije izbora. Dakle ostajemo u oporbi”, kazao je Sinčić.


Smatra da bi bilo loše da u tri godine građani treći put izlaze na izbore jer bi to bio veliki trošak. “No ako do izbora dođe, Živi zid nije nikada bio jači i spremniji i mi smo za takve izbore spremni”, kazao je Sinčić, procijenivši da su šanse za preslagivanje 60 posto, a za nove izbore 40 posto.




Dodao je da ih dosad nije nitko kontaktirao iz Vlade. “Mi smo nepotkupljivi, ono što obećamo biračima toga se i držimo. To je za nas svetinja. Nismo kao neki koji se prvom prilikom prodaju za sitniš”, istaknuo je.


Ako na saborsku raspravu dođe pitanje ministra financija Zdravka Marića, ali i Mostovih ministara, Živi zid, kako je kazao je Sinčić, glasat će za iskazivanje nepovjerenja svima njima.


“Marić je u Vladu došao po zadatku, pogurao lex Agrokor da spasi ratni plijen Ivice Todorića, mijenjao je Zakon o faktoringu da sakrije muljaže s mjenicama, mijenjao Zakon o računovodstvu da se odgodi financijsko izvješće Agrokora. Tko zna što bi još napravio i što će napraviti”, izjavio je Sinčić.


Za navečer je najavio sastanak sa svojim koalicijskim partnerom strankom SNAGA, za koju vjeruje da će ostati koalicijski partner.


Kazao je i da će, ako se Ivan Lovrinović, njihov kandidat za gradonačelnika Zagreba, odluči preslagivati s HDZ-m, Živi zid tražiti novog kandidata.