Federico Salpietro

Sin bračnog para kojeg je Horvatinčić pregazio gliserom: Ovo nije istina i to svi znaju. Obratit ću se i europskim sudovima

Vanja Vesić

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

 on laže jer je rekao da mi je dao novac ili mi ponudio mogućnost da uzmem novac, a nema ničeg konkretnog. Ničeg. Potom je rekao da nije tražio novac premda postoji dokumentirano da je tužio mene i sestru za 214.000 eura – to je dokaz.



Federico Salpietro, sin poginulih Talijana, komentirao je za hrvatske medije presudu Tomislavu Horvatinčiću. Kao niti ostatak Hrvatske, Salpietro je preneražen hrvatskim pravosuđem, odnosno činjenicom da se pred hrvatskim sudovima čovjek može izvući potpuno nekažnjen nakon što ubije dvoje ljudi.


– Nevjerojatno mi je to… Što se promijenilo od studenog 2016. s obzirom na to da nikakav dokaz nije ponuđen sudu. Medicinski vještak ponovio je da ne mogu ni isključiti, niti potvrditi sinkopu. Jedina stvar koju je sutkinja kazala je da vjeruje u čovjeka koji sjedi ispred suda. A on laže jer je rekao da mi je dao novac ili mi ponudio mogućnost da uzmem novac, a nema ničeg konkretnog. Ničeg. Potom je rekao da nije tražio novac premda postoji dokumentirano da je tužio mene i sestru za 214.000 eura – to je dokaz. Napravio je skicu nesreće odmah nakon nesreće. Kako možete napraviti skicu ako ste imali sinkopu? – pita se Sanpietro.


Navodi još neke druge sumnjivosti u Horvatinčićevu iskazu.




– Također je govorio o autopilotu i električnim problemima na brodu. Očito je riječ o nekome tko laže kako bi se spasio. Za mene je to neprihvatljivo. Strah me je jer sada svatko kada izazove nesreću može reći da je imao sinkopu. Nadam se da će tužiteljica nastaviti sa slučajem. Iskreno, nije mi stalo da se borim protiv Horvatinčića, stalo mi je do istine. Ovo nije istina i to svi znaju. Salpietro navodi da će se, bude li potrebno, obratiti i Europskom sudu. Kaže da voli Hrvatsku i da se nada da će se Hrvatska pokazati kao zemlja s principima i europskim standardima.