Ivan Đakić

Sin HDZ-ovca ispisao se iz stranke nakon odvratne božićne čestitke Srbima. Privela ga policija

Portal Novilist.hr

Foto Facebook

Foto Facebook

Svim 'prijateljima' Srbićima sretan Božić, napisao je 22-godišnjak uz fotografiju ustaše koji drži odrubljenu glavu četnika



ZAGREB Sin saborskog zastupnika Josipa Đakića, Ivan Đakić, priveden je na ispitivanje u policiju zbog govora mržnje iskazanog na Facebooku, doznaje RTL.


Podsjetimo, Ivan Đakić je u ponedjeljak na svojem Facebook profilu objavio šokantnu fotografiju ustaše koji u ruci drži odrubljenu glavu četnika.


– Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić, napisao je 22-godišnjak uz fotografiju.




Tu je objavu Ivan Đakić vrlo brzo obrisao te se ispričao “svima koje je uvrijedio”.


– Objavu sam slučajno podijelio te je obrisao nakon minute. Nisam nacionalist i ispričavam se. Želim im sretan Božić. Stvarno mi nije bila namjera nikoga uvrijediti.


Imam puno prijatelja Srba, čak i poslovnih partnera s kojima sam u super odnosu, rekao je Đakić za 24 sata.



Saborski zastupnik HDZ-a i čelnik Hvidre Josip Đakić u utorak je najoštrije osudio objavu svoga sina Ivana Đakića na privatnome Facebook profilu te se ispričao i izrazio žaljenje zbog “sramotne i uvredljive objave slike i teksta”, a njegov sin ujutro se ispisao iz HDZ-a što otac smatra priznanjem velike pogreške te shvaćanjem težine nemilog čina.


“U povodu sramotne i uvredljive objave slike i teksta na privatnom Facebook profilu člana HDZ-a i moga sina Ivana Đakića, izjavljujem da najoštrije osuđujem svako takvo djelovanje bilo kojeg člana HDZ-a, pa i mog sina te se ispričavam i izražavam žaljenje zbog nemilog događaja i nepromišljenog postupka ovog mladog čovjeka, koji nije odgojen da bi mrzio ili da bi širio govor mržnje”, stoji u reakciji Josipa Đakića na sinov postupak, a poslanoj Hini.