Lokalni izbori

Silvano Hrelja i Danijel Ferić kandidati koalicije SDP-HSU za zamjenike pulskog gradonačelnika

Hina

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja  je ocijenio kako se malo koja gradska vlast, kao pulska, potrudila da unazadi životni standard građana Pule, poglavito onim najpotrebitijima



Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja i predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić  kandidati su te koalicije za zamjenike gradonačelnika Pule na lokalnim izborima, potvrdio je to gradski vijećnik i nezavisni kandidat koji uživa potporu SDP-a i HSU-a za pulskog gradonačelnika Mauricio Licul na konferenciji za novinare u ponedjeljak u Puli.


 Licul je najavio kako će program “Za bolju Pulu, za Pulu jednakih šansi” predstaviti tijekom ovog mjeseca. Pobijedi li na izborima njegov zamjenik Danijel Ferić će se baviti pitanjima gradskih financija i komunalnog gospodarstva, a Silvano Hrelja će biti zadužen za područje društvene djelatnosti


 “Na tom programu radili su brojni stručnjaci, a u dovršetak istog ćemo uključiti i cjelokupnu pulsku javnost, udruge civilnog društva, kako bi isti bio što kvalitetniji, kako bi se s njim postigao što širi konsenzus o onome što nam je činiti, da Pula bude bolje mjesto za život i da Pula bude grad jednakih šansi za sve, a ne samo za neke” , rekao je Licul.




 Predsjednik pulskog SDP-a naglasio je kako je pulsko gospodarstvo prepušteno na milost pojedinim investitorima, “bez ikakve vizije i gradskih mjera za poticanje značajnih investicija”.  Po njegovim riječima u 2015. godini prihodi od komunalnog doprinosa iznosili su deset milijuna kuna što je pokazatelj, kako je rekao “da se u ovom gradu malo toga događa”.


 Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja  je ocijenio kako se malo koja gradska vlast, kao pulska, potrudila da unazadi životni standard građana Pule, poglavito onim najpotrebitijima.


 Tako su, smatra on, temeljem odluke o socijalnoj skrbi smanjena socijalna prava, poskupljen je prijevoz za učenike, te su poskupili vrtići.


 “Stoga ako dobijemo potporu građana planiramo izjednačiti prava između gradskih i privatnih vrtića koji su sada u nepovoljnijem položaju, a bez njih ne bi bilo dovoljno kapaciteta da se djeci osigura smještaj u vrtićima”, istaknuo je Hrelja.  Dodao je  kako je najveći problem u gradu Puli smještaj u dom za starije i nemoćne koji čeka gotovo dvije tisuće osoba i to deset godina.