Hrvatski odjeci američkih izbora

“Shizofrena reakcija” Željka Glasnovića na Trumpovu pobjedu: Šešelj i Glasnović na istoj, pobjedničkoj strani

P. N.

foto: screenshot

foto: screenshot

Vojislav Šešelj službeno je čestitao Trumpu na pobjedi, a pred srbijanskom javnošću nije skrivao veselje, kako ga ne skriva niti general Glasnović pred hrvatskom javnošću. Štoviše, Šešelj je Trumpu spjevao i pjesmicu.



“Pobjeda Donalda Trumpa je pravi lijek za globalnu pošast političke korektnost i istinski melem za anacionalne, ateističke, parazitske lijevo liberalne gmizavce koji sprječavaju i usporavaju izgradnju nacionalnih država utemeljenih na deset božji zapovijedi.”


Tako smatra te na svom facebook profilu objavljuje saborski zastupnik i umirovljeni general Željko Glasnović, jedna od novih ikona hrvatske desnice.


Za razliku od Glasnovića, većina hrvatskih političara Trumpovu pobjedu je dočekala civilizirano. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i premijer Plenković Trumpu su čestitali na pobjedi i istaknuli kako očekuju dobru suradnju sa novom američkom administracijom.




Glasnovićeva reakcija, valja primijetiti, pomalo je “shizofrena”, jer poznato je da se Donald Trump zalaže za bolju suradnju sa Rusijom, dok Željko Glasnović rusku politiku u regionu vidi kao prijetnju hrvatskim interesima.


Također, zanimljivo je primijetiti da Trumpovu pobjedu, jednako gorljivo kao Glasnović, slave srpski nacionalisti. Željko Glasnović i Vojislav Šešelj tako su se našli na istoj strani. Obojica, naime, vjeruju da je Trumpova pobjeda “istinski melem”.


Vojislav Šešelj službeno je čestitao Trumpu na pobjedi, a pred srbijanskom javnošću nije skrivao veselje, kako ga ne skriva niti general Glasnović pred hrvatskom javnošću. Štoviše, Šešelj je Trumpu spjevao i pjesmicu, koju je objavio na svom twitter profilu: Bela kuća puna sreće, puna sreće i vese4lja, Bela kuća dočekala uvek dobrog prijatelja.